Katern

Technika 10 voor meisjes

Op maandag 23 september start er in Buurtcentrum Kerkveld een cursus Technika -10 voor meisjes van 10 tot 13 jaar. Het thema van de cursus is ELECTRICITEIT. Technika -10 is een landelijk project, dat zich bezig houdt met het organiseren van technische clubs voor meisjes van 10-13 jaar (bovenbouw basisonderwijs). Technika 10 laat meisjes tussen de 10 en 13 jaar zien dat techniek leuk, spannend en uitdagend is. En meestal niet moeilijk!

Meisjes worden via het “spelen” met batterijen en lampjes vertrouwd gemaakt met elektriciteit in het dagelijks leven. Zo wordt b.v. een “zenuwspi-raal” of een “elektro spel” gemaakt. Hierbij komen begrip-pen als “serie- en parallelschakeling”, “geleiding”, “isolatie” en “stroomkring” aan de orde. Vervolgens kan de eigen fietsverlichting gerepareerd worden, een schemerlampje ge-maakt worden of zelf een model van een elektromotortje gebouwd worden.

De cursus beslaat 10 maandagavonden van 18.30 tot 20.00 uur en kost € 20 voor de hele cursus. Aanmelden kan via het Buurtcentrum Kerkveld, telefoonnummer: 030 – 60 370 30.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk