Te weinig kennis in begeleid wonen-huis Galecop

Het personeel in het begeleid wonen-huis in Nieuwegein, waar begin dit jaar een man werd doodgestoken, was onvoldoende voorbereid op bewoners met alcoholproblemen en persoonlijkheidsstoornissen. Dat blijkt uit onderzoek naar het fatale incident.

De instelling, Stichting Beschermende Woonvormen Utrecht, heeft een analyse gemaakt van de steekpartij en dat voorgelegd aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Die doet nu de aanbeveling om meer deskundigheid in huis te halen om cliënten met een alcoholprobleem beter te kunnen begeleiden.

Ook op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen moet er meer knowhow komen, zegt de Inspectie. Verder moet de stichting weten of bewoners in het verleden in aanraking met justitie is geweest.

De vrouw die haar medebewoner doodstak, had een persoonlijkheidsstoornis en dronk excessief. Justitie eiste dinsdag 5 jaar cel en tbs tegen de vrouw. De verdachte zei dat ze handelde uit noodweer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren