Tarieven gehandicaptenparkeervoorzieningen meer dan gehalveerd in Nieuwegein

De nieuwe tarieven voor het aanleggen van een gehandicaptenparkeerplaats en het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart zijn gisteren bekend geworden. Dit naar aanleiding van vragen van de VVD-fractie over de hoogte van de kosten, aangezien Nieuwegein één van de duurste gemeenten in Nederland was. Het gevolg hiervan is dat de prijzen sensationeel zijn verlaagd. De leges voor het aanleggen van een parkeerplaats gaan van € 643,60 naar € 250,- en de kosten voor het aanvragen van een parkeerkaart gaan zelfs van € 187,60 naar € 35,-.

Uit onderzoek van het programma Kassa begin vorig jaar naar de kosten voor gehandicaptenparkeervoorzieningen in de 25 grootste gemeenten bleek dat de kosten die je als mindervalide kwijt bent sterk kunnen verschillen per gemeente. In de gemeente Ede betaalt men voor een gehandicapten parkeerplaats en gehandicaptenparkeerkaart samen € 88,50, terwijl men in Nieuwegein € 831,20 kwijt was voor dezelfde voorzieningen. De VVD heeft hier vragen over gesteld om inzichtelijk te krijgen waarom het zo duur moest zijn in Nieuwegein.

De gemeente heeft inmiddels haar processen geoptimaliseerd, waardoor de uitvoering kan worden ondergebracht bij Geynwijs. Dit levert efficiencywinst op omdat Geynwijs reeds over veel informatie van de doelgroep beschikt. De gemeenteraad van Nieuwegein is eind vorig jaar hiermee akkoord gegaan, waardoor het ondergebracht kan worden bij de voorzieningen WMO en Jeugd.

VVD raadslid Marco Diekstra is zeer tevreden met dit resultaat. “Het effect hiervan is dat de mensen die minder valide zijn niet nog een keer extra worden benadeeld door de hoogste leges van Nederland te betalen. De kosten zijn nu weer op het niveau van de meeste gemeenten in de regio en in het land”. Dit is een mooi voorbeeld van wat het resultaat kan zijn van procesoptimalisatie en wat mij betreft gaan we dat voor meer zaken doen.”

Over VVD Nieuwegein
De VVD in Nieuwegein streeft naar een kleine, slagvaardige overheid die garant staat voor een veilige en eerlijke samenleving, waar iedereen die hard werkt de ruimte krijgt om zijn of haar ambities te realiseren. De VVD wil een levendige gemeente creëren waar mensen de ruimte krijgen. Het motto daarbij is: De gemeente, dat zijn wij en dat bent u.

4 thoughts on “Tarieven gehandicaptenparkeervoorzieningen meer dan gehalveerd in Nieuwegein

 1. Marjory Vervaart

  Prachtig! Nu de parkeerplaatsen aanpakken om elektrische auto’s op te laden. Deze moeten zich niet bevinden op plaatsen waar al veel te weinig plaatsen zijn voor auto’s uit de eigen buurt. Bv op t Zwartkopplein komt n auto stroom opladen die hier niet woont, maar verderop. Gewoon niet over nagedacht!!!
  Laat iedereen n oplaadpaal kunnen kopen bv en deze op z’n eigen terrein neerzetten.

 2. KH van Huffelen

  Leuk. Maar eerst maar eens meer parkeerplekken maken bij het winkelcentrum Hoog Zandveld.

 3. John

  Maak het parkeren in de garage onder het centrum ook goedkoper,dan komen er meer mensen.

 4. Elly

  Ik vraag mij af waarom de meeste oplaadpalen zo vooraan staan op parkeerplaatsen. En de invalidenplaatsen achteraan zijn beetje krom is dat.
  Het is mij al een paar keer opgevallen ook op het pleintje naast het politiebureau.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren