Katern

Tafeltennisters VTV uit Nieuwegein plaatsen zich na thriller tegen SKF voor finale om de landstitel

VTV heeft de finale om de landstitel bereikt. De tafeltennisters uit Nieuwegein rekenden in de halve finales van de eredivisie in een thriller af met SKF uit Veenendaal. Het werd 4-3. De finale is hiermee binnen handbereiek.

VTV, de nummer twee in de eredivisie, begon uitstekend aan de ontmoeting. De eerste partij werd met 3-0 gewonnen door Li Dong, die wordt gezien als de sterkste speelster van de ploeg uit Nieuwegein. Zij versloeg Brenda Vonk van SKF. In de tweede partij trokken de Veenendaalse bezoekers, die als derde eindigden in de competitie, overtuigend de stand gelijk. Jacintha de Hoop was met 3-0 te sterk voor Vera van Boheemen.

Daarna trok SKF de goede lijn door. Er werd weer met 3-0 gewonnen. Dit keer rekende Melanie Bierdrager af met Sanne de Hoop.

Vervolgens boog VTV de achterstand om in een 3-2 voorsprong. De vierde partij tussen Li Dong en Jacintha de Hoop eindigde in 3-0 en in de vijfde partij won Sanne de Hoop in een vijfgamer van Brenda Vonk.

VTV slaagde er niet in om de zege over de streep te trekken in de zesde partij. Melanie Bierdrager versloeg Vera van Bohemen met 3-1.

Sister Act
In de alles beslissende wedstrijd namen de zusjes Sanne (VTV) en Jacintha (SKF) de Hoop het tegen elkaar op. Zij werden in het dubbelspel vergezeld door Li Dong (VTV) en Melanie Bierdrager (SKF). De clash eindigde in een 3-0 zege voor VTV.

Sanne de Hoop

In de finale speelt VTV tegen Scylla, de nummer 4 van het reguliere seizoen dat verrassend afrekende met het als eerste geplaatste Den Helder. Hiermee moet de titel binnen handbereik zijn voor de dames uit Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren