Tafelgesprek over het stoppen van de Nieuwegein Awards of misschien toch niet?

Woensdag 28 maart jl. gaf de organisatie van de Nieuwegein Awards te kennen te stoppen met het organiseren van één van de grootste evenementen in Nieuwegein. Op dit jaarlijks terugkerend evenement worden Nieuwegeiners in het zonnetje worden gezet, dit vanwege hun inzet en prestatie op zowel sportief als maatschappelijk vlak. Onze verslaggever Frans Evers sprak met René Hansen, één van de organisatoren, een maand na de bekendmaking dat de organisatoren van het evenement gingen stoppen. René Hansen is vanaf het begin betrokken geweest bij de Nieuwegein Awards.

Vorig jaar waren er al leden van het organisatiecomité die aangaven te willen stoppen. Vanwege het overlijden van Van Hoeflaken zijn zij nog één jaar doorgegaan. De organisatie: ‘Tijdens de organisatie van het laatste event merkten wij ook bij de andere leden dat de motivatie om door te gaan afnam.’

Als reden voor het stoppen met de Nieuwegein Awards geeft de organisatie onder andere aan dat er veel tijd in gaat zitten om een evenement te organiseren zoals de Nieuwegein Awards. Veel leden hebben een full-time baan. ‘Ook is momenteel het financieel risico te groot’ aldus Hansen. Al in een vroegtijdig stadium moet de organisatie al contracten afsluiten terwijl er nog geen financiële dekking is. Ook vraagt de organisatie zich af of er nog wel voldoende draagvlak is voor het evenement en of het misschien toe is aan vernieuwing.

Begin volgende maand zal er nog een gesprek volgen met enkele mensen die geïnteresseerd zijn om het evenement over te nemen. Hiermee bestaat dus nog een kans dat er volgend jaar weer een Nieuwegein Awards zal plaatsvinden, maar de kans wordt klein geacht.

René Hansen (rechts) in gesprek met Frans Evers. Video: Jos van Vogelpoel

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren