Hoe snel is uw internetverbinding en hoe meet u dat?

Je wilt graag weten hoe snel je internet is. Dit omdat je veel games speelt of televisie kijkt via internet. Maar hoe meet je je internetsnelheid? Juist! Met een internetsnelheidstest. Een internetsnelheidstest meet de verbindingssnelheid en kwaliteit van uw verbonden apparaat met internet. Het doet dit door meerdere opeenvolgende tests uit te voeren die verschillende aspecten van uw internetverbinding analyseren, namelijk ping (latentie), downloadsnelheid en uploadsnelheid. Elk van deze waarden vertegenwoordigt de specifieke kwaliteiten van de verbinding, waarover u in de volgende paragraaf meer kunt lezen. Deze zouden u moeten helpen de uiteindelijke snelheidstestresultaten te begrijpen. Maar voordat we hier komen, willen we eerst bespreken hoe we elke test moeten uitvoeren.

Waarom zou ik mijn internetsnelheid testen?
Omdat u weet wat uw verbindingssnelheden zijn, kunt u a) ervoor zorgen dat u krijgt waar u voor betaalt van uw internetprovider en b) u helpen uw verwachtingen aan te passen over het soort applicaties dat u zonder problemen op uw netwerk kunt uitvoeren. Wist u dat De Digitale Stad Nieuwegein ook een eigen webwinkel heeft? Deze wordt steeds verder gevuld met lokale produkten.

Hoe de downloadsnelheid testen?
De downloadmeting wordt uitgevoerd door meerdere verbindingen met een server te openen en tegelijkertijd het downloaden van een groot gegevensbestand op alle verbindingen te starten. Deze aanpak zorgt ervoor dat de volledige bandbreedte van de internetverbinding maximaal wordt benut, en daardoor kan de maximale datadoorvoer worden gemeten. Het opnemen van de datadoorvoer tegen de meettijd levert uiteindelijk de beschikbare internetsnelheid op voor het downloaden van data.

Hoe de uploadsnelheid testen?
De uploadsnelheid wordt getest door de volgorde van de downloadanalyse om te keren. Er worden weer meerdere verbindingen met de testserver geopend. In plaats van een bestand te downloaden, wordt er een groot bestand met willekeurige gegevens op uw apparaat aangemaakt en via alle verbindingen naar de server gepusht. Door de data via meerdere streams over het netwerk naar de server te pushen, wordt de maximale doorvoer gemeten. Nogmaals, het opnemen van de gegevensdoorvoer tegen de tijd levert de beschikbare internetsnelheid op voor het uploaden van gegevens.

Hoe ping testen?
Tijdens de pingtest stuurt het apparaat een klein datapakket over het netwerk naar de testserver op internet. Wanneer de server dit pakket ontvangt, stuurt het terug naar het apparaat en is de rondreis voltooid. De tijd die het datapakket nodig heeft om de roundtrip te voltooien, wordt latentie genoemd, ook wel ping genoemd. Om een nauwkeurige meting te krijgen, worden meerdere ping-tests achter elkaar uitgevoerd, met als eindresultaat het gemiddelde van al deze tests.

Hoe snel is uw internet?
Het is belangrijk om te begrijpen dat verschillende internetsnelheden nodig zijn voor verschillende gebruiksscenario’s. Houd er dus bij het testen van de internetsnelheid rekening mee dat de vraag “Hoe snel is mijn internet?” kan alleen worden beantwoord in relatie tot waarvoor u de verbinding wilt gebruiken. Hoewel eenvoudig surfen op internet kan worden bereikt met lage eencijferige megabit per seconde-snelheden, heeft het streamen van Netflix in 4K-resolutie een verbindingssnelheid van ten minste 25 Mbps nodig. Online gamen wordt voornamelijk beïnvloed door uw ping, waarbij een kleinere ping beter is bij het publiceren van inhoud op internet, zoals het uploaden van grote video’s naar YouTube, zoals naar het Youtubekanaal van De Digitale Stad Nieuwegein voornamelijk wordt beperkt door uw uploadbandbreedte.

Deze worden allemaal automatisch voor u afgehandeld wanneer u Speedcheck gebruikt. Maar u moet rekening houden met een cruciaal aspect om de snelheid nauwkeurig te testen. Kies het juiste gereedschap. Dit hangt af van het apparaat dat u wilt gebruiken, namelijk een telefoon of tablet of een computer. Gebruik uw browser en de app op deze website om de internetsnelheid op een computer te controleren. Om nauwkeurige resultaten te behalen op mobiele apparaten, moet u een iOS- of Android-app downloaden. Dit is vooral belangrijk bij het uitvoeren van een wifi-snelheidstest. Omdat browsers op mobiele apparaten slechte prestaties leveren, raden we u aan een mobiele app te gebruiken die in native code is geschreven om de meest nauwkeurige resultaten van de snelheidstest te garanderen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren