Taakstraf van 200 uur geëist voor basketbaltrainer New Stars

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag een taakstraf opgelegd van maar liefst 200 uur tegen de 39-jarige basketbaltrainer van basketbalvereniging New Stars uit Nieuwegein. Trainer Arne W. uit Utrecht wordt verdacht van ontucht met 12 jonge spelers in de leeftijd van 10 tot 16 jaar, dit bij de basketbalclub New Stars uit Nieuwegein en de basketbalculb The Red Stars uit Soest. Eerder stond hij al voor de rechtbank in verband met dit delict.

De trainer zou de jonge pupillen bij hun geslachtsdelen hebben betast. Dit was niet nodig volgens het bestuur van de clubs. Het OM is het daarmee eens en eiste de taakstraf van maar liefst 200 uur. Het OM vindt ook dat Arne W. voorlopig geen trainingen meer mag geve een schorst hem daarvoor voor vijf jaar. De rechtbank doet op 30 januari aanstaande uitspraak.

Arne W. was coach bij verschillende clubs in de regio, waaronder New Stars in Nieuwegein. Volgens voorzitter Dave Conrad kwam de zaak aan het rollen na een toernooi rond Pasen, bij een andere club. “Toen zijn ook andere jongens gaan praten en is Arne W. snel op non-actief gesteld.”

DE COACH ONTKENT
De basketbalcoach zelf heeft eerder in de rechtszaal alle beschuldigingen pertinent ontkent en verklaarde nooit seksueel geïnteresseerd te zijn geweest in jongens. Tijdens trainingen zou hij 12 van hen stelselmatig hebben aangeraakt bij hun kruis en billen. Dit deed hij dan bij verdedigende oefeningen. Ook maakte hij ongepaste opmerkingen over douchen en gaf hij sommigen complimentjes over hun uiterlijk.

Volgens zijn advocaat is hij het slachtoffer van een roddelcampagne en een sneeuwbaleffect. Arne W. staat bekend als eigenzinnig. En met zijn lange bos krulhaar en baard is hij een opvallende verschijning die helemaal bevlogen is van basketbal. Zijn advocaat zegt dat zijn eigenwijze trainingsaanpak door sommige mensen niet begrepen wordt.

De zaak is woensdagmorgen 16 januari jl. inhoudelijk behandeld. De Officier van Justitie heeft geen enkele twijfel gezien bij de verklaringen van de jongeren. Daarom acht de Officier van Justitie de feiten bewezen en vond een taakstraf van maar liefst 200 uur op zijn plaats naast dat Arne W. vijf jaar lang geen trainingen meer mag geven. 30 januari aanstaande zal de rechter uitspraak doen en is de straf bekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren