Syrische vrijwilligers bibliotheek organiseren ontmoetingsavond

ahmedenkousaySinds een half jaar werken de Syrische statushouders Ahmad Alaji en Kousay Alhelo als vrijwilliger bij bibliotheek De tweede verdieping. Daar doen ze niet alleen veel werkervaring op maar ze leren ook Nederlands op het Taalplein van de bibliotheek. Alaji en Alhelo zijn enorm blij met alles wat de bibliotheek, de gemeente Nieuwegein en alle Nieuwegeiners voor ze hebben gedaan. Daarom organiseren ze nu een ontmoetingsavond uit naam van alle in Zuilenstein opgevangen vluchtelingen.

‘Wij willen graag iets terug doen en nog meer medebewoners van Nieuwegein ontmoeten en beter leren kennen’, schrijven de twee op de flyer die ze in heel Nieuwegein verspreiden. Op 3 september (van 17.00 tot 21.00 uur) houden Alaji, Alhelo en andere Syriërs een proeverij in de Bazuin Familiekerk op de Nedereinseweg 4. Alle Nieuwegeiners zijn uitgenodigd om Syrische gerechten te proeven en naar Syrische muziek te luisteren. Desgewenst vertellen de Syriërs over hun land, hun verleden en de redenen waarom ze hun land hebben moeten verlaten.

De avond is mogelijk dankzij een subsidie van Diaconaal Platform Nieuwegein en wordt gesteund door de Bazuin Familiekerk, de Nicolaaskerk en de Dorpskerk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk