Syntrus en Portaal kopen 415 woningen in Nieuwegein

Neoo en Koopmans Bouwgroep verkopen 415 woningen aan de Doorslagzone in Nieuwegein aan Syntrus Achmea en corporatie Portaal. Zo laat Prpperty NL op haar website weten. De ontwikkelcombinatie Neoo/TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep heeft drie van de vier woongebouwen in het project Doorslagzone in City Nieuwegein verkocht.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft voor zijn klanten twee woontorens met in totaal 346 duurzame appartementen gekocht. De woningen worden toegevoegd aan de portefeuilles van Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Woningcorporatie Portaal heeft 69 appartementen gekocht.

Tussen het Stadshuis en de Stadsboulevard ligt de Doorslagzone. Deze locatie biedt mogelijkheden voor woningen en aanvullende centrumvoorzieningen. De hoogwaardige kwaliteit van de nieuwe binnenstad wordt ook hier doorgevoerd. Er komt een mix van sociale en vrije sector huurwoningen en vrije sector koopwoningen, een gemengde plint en een parkeergarage. De Doorslagzone wordt een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en te recreëren. Een plek met kwaliteit, sfeer en gezelligheid. Rijnboutt is verantwoordelijk voor het conceptontwerp.

Het project Doorslagzone in City Nieuwegein, naast winkelcentrum Cityplaza, omvat vier woontorens met totaal 452 appartementen en horeca in de plint. Het is een ontwerp van Rijnboutt Architecten.

Het ADRF wordt eigenaar van de hoogste toren aan de Doorslag. Hierin komen 191 appartementen van 43–135 m². De woontoren naast het huidige kantoor van de NVM wordt eigendom van PME. In dit gebouw worden 155 appartementen van 40–150 m² gerealiseerd. Voor de bewoners van de appartementen zijn er ruime parkeervoorzieningen, waaronder 27 plekken voor elektrische deelauto’s.

Woningcorporatie Portaal wordt eigenaar van de woontoren naast het stadhuis van de gemeente Nieuwegein. Hier komen 69 sociale huurwoningen van 48–71 m². In totaal worden er in het project 452 appartementen gerealiseerd. In de vierde woontoren, die centraal in het plan ligt, komen 37 koopappartementen. Alle woningen worden ontwikkeld en gerealiseerd door Neoo en Koopmans. De bouw begint naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021. De eerste woningen worden in 2024 opgeleverd.

Historie
De Doorslag staat in verbinding met de Gekanaliseerde Hollandse IJssel (Nieuwegein naar Gouda) en het Merwedekanaal. De Hollandsche IJssel was oorspronkelijk een zijrivier van de Lek. Op last van Graaf Floris V werd de rivier in 1285 afgesloten met een dam. Omdat de rivier vanaf dat moment geen water meer aangevoerd kreeg vanuit de Lek, is het een relatief onbelangrijke, ondiepe en smalle rivier geworden. Pas in de 19e eeuw is een verbinding gemaakt met het Merwedekanaal om de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel weer enigszins in ere te herstellen. Deze verbinding heet De Doorslag.

De Doorslag wordt door de beroepsvaart maar hoofdzakelijk door de recreatievaart gebruikt. In tegenstelling tot de Hollandsche IJssel wordt de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel niet beïnvloed door de werking van eb en vloed. Een herwaardering van het water van de Doorslag en de wens om een goede Noord Zuid verbinding voor langzaam verkeer te ontwikkelen hebben in 2010 geleid tot de realisatie van een prachtige Stadsboulevard. Een boulevard waar de bezoeker aan de Binnenstad kan flaneren en genieten na een gezellige dag Binnenstad en waar de recreatievaart kan aanleggen om de Binnenstad van Nieuwegein te bezoeken.

One thought on “Syntrus en Portaal kopen 415 woningen in Nieuwegein

  1. Brugman v Leeuwen

    Wauw.Ziet er mooi uit .Ga mij inschrijven bij Portaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren