Gemeente en partners tekenen overeenkomst voor realisatie Doorslagzone

De ontwikkelcombinatie NEOO en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep hebben de koop- en realisatieovereenkomst getekend met de gemeente Nieuwegein voor de ontwikkeling van de Doorslagzone in City Nieuwegein. Het betreft een ontwikkeling met 452 woningen, een plint met ca. 750 m2 horeca en een parkeergarage voor 80 parkeerplaatsen. Lees hier ons eerdere berichtgeving.

In de afgelopen periode is in nauwe samenwerking gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor de Doorslagzone. Deze locatie, tussen het Stadshuis en de Stadsboulevard, krijgt een gevarieerd programma in een constellatie van 4 woongebouwen van verschillende hoogtes. De hoogwaardige architectuur en ruimtelijke kwaliteit van de binnenstad wordt hier doorgezet. Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam tekende voor het stedenbouwkundig plan en zal dit ook verder uitwerken.

In de overeenkomst is opgenomen dat NEOO/Koopmans een mix zal realiseren van minimaal 94 sociale huurwoningen, 145 middeldure huurwoningen en verder vrije sector huur- en koopwoningen. Langs de trap die tussen de woongebouwen door naar de Doorslag loopt komt ruimte voor horeca. Het parkeren wordt deels op eigen terrein opgelost met 80 parkeerplaatsen in een gebouwde garage en deels in een nog te bouwen garage aan de Doorslag bij het Sint Antonius ziekenhuis. Verder komen er 27 opstelplekken voor elektrische deelauto’s in de nabij gelegen parkeergarage Theater, die door de gemeente op het dak voorzien zal worden van zonnepanelen.

Sander van Oss (NEOO/Koopmans): ‘We hebben het afgelopen jaar in nauw overleg met de gemeente gewerkt aan een verbeterd stedenbouwkundig plan. Door o.a. deelauto’s toe te voegen blijft meer ruimte over om een kwalitatief hoogwaardig plan te maken met onder meer een grote binnentuin voor de bewoners. Ook komt er een nog gevarieerder aanbod aan woningen met prachtig uitzicht over de Doorslag en de rest van de stad.’

Wethouder Hans Adriani: ‘City Nieuwegein leent zich voor zo’n 1.600 extra woningen, verdeeld over verschillende plekken. Die woningen zijn ook nodig, want de druk op de woningmarkt is groot. Op de Doorslagzone komen o.a. kwalitatief goede betaalbare huurwoningen die bereikbaar zijn én blijven voor de middeninkomens. Woningen waarvan er relatief weinig zijn in Nieuwegein. De schetsen kunnen nu verder worden uitgewerkt. Dat gebeurt in samenhang met de naastgelegen NVM-locatie en het terrein ernaast. Omwonenden en andere belanghebbenden worden hierbij betrokken.’

Profiel NEOO
NEOO ontwikkelt complexe, aantrekkelijke binnenstedelijke projecten voor derden en voor eigen rekening en risico. Het succes van NEOO is te danken aan het gedreven, professionele team dat haar aanpak richt op creativiteit, samenwerking en kwaliteit. Voorbeelden van die projecten in ontwikkeling zijn: Tilburg centrumplan, Buitenvelderteslaan in Amsterdam, Arnhem Presikhaaf, Rotterdam Rottanova, Nieuwegein Doorslagzone en de Planeet in Utrecht.

Profiel Koopmans Bouwgroep
Koopmans Bouwgroep is onderdeel van TBI en ontwikkelt, bouwt en onderhoudt gebouwen waar mensen wonen, werken, leren en hun vrije tijd doorbrengen. Daarvoor zoekt Koopmans altijd creatieve en innovatieve oplossingen die worden gecombineerd met gedegen vakmanschap. TBI is een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. Het zijn allen ondernemingen die beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw en Infra met eengezamenlijke omzet in 2018 van € 1.773 miljoen.

3 thoughts on “Gemeente en partners tekenen overeenkomst voor realisatie Doorslagzone

  1. hessel

    De gemeente Nieuwegein maakt een grote fout door de Doorslag zone te laten bebouwen. Er is al veel beton in City, dit stukje moet groen blijven! Maak er een klein parkje van dat past veel beter bij City.

  2. SC

    Het jaagt de toeristen tenminste weg daar. Het was al een stuk minder voor de vaartoeristen toen daar een harde stoep aangelegd werd waar ze eerst met hun strandmeubilair op het gras terecht konden.

    Hoe zit het met die deelauto’s? Is dat een verplichting voor de huurders of zoiets?

  3. SC

    Zo jaag je tenminste de vaartoeristen weg. Het was al minder leuk voor ze toen de oever verhard werd. Heel anders om op steen te zitten waar je eerst met je tuinsetje in het gras zat.

    Hoe zit dat met die deel-auto, waarover ik nog geen uitleg zag staan? Zet de verhuurder een paar deelauto’s neer in ruil voor de helft minder garages of zoiets?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk