Sweelincklaan tijdelijk dicht voor onderhoud

De Sweelincklaan (tussen de A.C.Verhoefweg en de Diepenbrocklaan) is voor onderhoud vanaf medio mei voor enkele weken afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het wegdek van de Sweelincklaan verkeert in slechte staat en daarom wordt de bestaande toplaag vervangen. Tegelijk wordt de straat veiliger ingericht met brede rode fietsstroken en brede witte markeringen. Het doorgaande verkeer wordt met borden omgeleid. Er wordt gefaseerd gewerkt zodat het bestemmingsverkeer wel doorgang verleend kan worden.

Het wegdek is aan vervanging toe vanwege de vele scheuren, hobbels en kuilen. Omdat de fundering van de weg op de meeste plaatsen nog in goede staat verkeert, hoeft daar alleen de toplaag uit gefreesd te worden, waarna het opnieuw geasfalteerd wordt. Op andere plekken moet ook op een dieper niveau worden gerepareerd. Als het werk klaar is, bestaat de hele Sweelincklaan weer uit mooi, gelijkliggend en gladgetrokken asfalt en kan het er weer jaren tegen.

Het frezen van het asfalt kan geluidsoverlast veroorzaken. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 7.00 en 19.00 uur op werkdagen. In de weekenden wordt niet gewerkt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk