SV Parkhout wint met 3-2 van koploper Theole

Vorige week werd de zegereeks van SV Parkhout uit Nieuwegein, zeven wedstrijden ongeslagen abrupt afgebroken met een 2-0 nederlaag tegen Achilles ’29 in Groesbeek. Zou de thuisploeg zijn hersteld van deze nederlaag en tegen koploper Theole uit Tiel aansluiting naar boven kunnen houden. Trainer Kevin Reinhard had daar voorafgaande aan de wedstrijd alle vertrouwen in en stuurde nagenoeg hetzelfde basisteam het veld in.

Aanvoerder Ryan Verkerk stond afgelopen zaterdag wel centraal achterin wat ten koste ging van Niels van Oort. Theole kende een sterke openingsfase in Nieuwegein, waar de thuisploeg het eerste kwartier moest zoeken naar een antwoord op het brede aanvalsspel van de ploeg uit Tiel.

Terwijl een flinke hagelbui over sportpark Parkhout kwam was het toch na zeven minuten Jeroen Scholman die een beste mogelijkheid kreeg. Zijn kopbal uit een vrije trap van Jaey Daalhuisen ging net naast.

Na bijna een halfuur spelen was het dan toch de thuisploeg die de openingstreffer maakte. De veelvuldig opkomende verdediger, en nauwelijks af te stoppen Jardell Adamsom, omspeelde twee verdedigers en schoof de bal achter de laatste man waar Nordin Chentouf heel beheerst afrondde. Het leek er even op dat Theole deze tik niet zou kunnen verwerken. De thuisploeg creëerde nog een aantal reële mogelijkheden om de stand verder uit te breiden, maar de speler uit Nieuwegein gingen de rust in met een 1-0 voorsprong.

Dat Theole een antwoord had was wel verwacht. In de rust wisselde de trainer van Theole maar liefst drie keer. Dat betaalde zich in de acht minuten van de tweede helft al uit door een tegentreffer van Joost Bouman. De thuisploeg was de regie van het laatste kwartier van de eerste helft volledig kwijt. Theole liet zien waarom het bovenaan staat in 2G en tekende in de 60e min voor de 1-2, na een communicatiefout bij het uitverdedigen.

SV Parkhout hapte naar adem maar Theole vergat, ondanks dat zij daar een aantal goede mogelijkheden toe kregen, de genadeklap uit te delen. En dat kwam ze heel duur te staan zou even later in de slotfase blijken. Kevin Reinhard bracht verse aanvallende krachten in en zag het spelbeeld daardoor, toch weer kantelen. Theole raakte enigszins in paniek en moest naar de handrem grijpen. Scheidsrechter Molenaar bestrafte de laatste verdediger van Theole met een gele kaart, die heel opzichtig de doorgebroken Timo Meerding afstopte. ‘Een rode kaart zou hier op zijn plaats zijn geweest, vind ik’ aldus onze reporter ter plekke Gerard van Vliet.

Parkhout

Dan toch in de 87e min scoort Jeroen Scholman uit een onoverzichtelijk situatie de gelijkmaker. De koploper is het nu even helemaal kwijt en slechts twee minuten later tekende invaller Sem van Zwieten voor de 3-2. Alles wat SV Parkhout lief is stond nu op de banken.
Het werd nog razend spannend als in de toegevoegde tijd Theole de schade alsnog probeert te herstellen. Dat lukt dus niet en er volgde een geweldige ontlading op het veld én bij de supporters van de ploeg uit Nieuwegein toen scheidsrechter Molenaar het laatste fluitsignaal gaf en Theole zeer teleurgesteld afdroop van het veld.

SV Parkhout komt door deze overwinning wat verder los van de degradatie – nacompetitie streep, en staat door deze fraaie overwinning op de zevende plaats. Volgende week is er geen competitieprogramma. Op 6 April speelt SV Parkhout een uitwedstrijd tegen SVW in Gorinchem. Deze ploeg staat in puntenaantal gelijk met SV Parkhout. Het kan dus opnieuw een heel interessante ontmoeting worden op Sportpark Molenburg aan de boorden van de Merwede in Gorinchem. De wedstrijd begint om 14.30 uur.