Katern

SV Geinoord start met het project ‘Met En Voor Elkaar’ in samenwerking met De Derde Helft

Voetbalvereniging SV Geinoord in Nieuwegein is vandaag gestart met het project ‘Met En Voor Elkaar’, dit in samenwerking met De Derde Helft, een project van het Nationaal Ouderenfonds. 75-plussers uit Nieuwegein die zich eenzaam voelen zijn binnen dit project elke dinsdag bij SV Geinoord uitgenodigd voor koffie, thee, (beweeg)activiteiten en thema-presentaties.

Terwijl de 75-plussers in de kantine activiteiten ondernemen wordt buiten OldStars walking football beoefend. De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch. Ouderen die geen vervoer hebben worden door de OldStars walking footballers van SV Geinoord opgehaald en thuisgebracht. SV Geinoord werkt in dit project samen met De Derde Helft, het project van het Nationaal Ouderenfonds waarmee sportverenigingen gestimuleerd worden hun sportkantines open te stellen als nieuwe ontmoetingsplek voor ouderen.

75-plussers uit Nieuwegein zijn van harte uitgenodigd wekelijks op dinsdag een kijkje te komen nemen, deel te nemen aan de activiteiten als kaarten, sjoelen, bordspelen, jeu de boules en mee te lunchen. U bent welkom op dinsdagochtend tussen 09.45 uur en 13.30 uur in het clubhuis van Geinoord op sportpark parkhout (Parkhout 1 in Nieuwegein). Als u vervoer nodig heeft of vragen heeft, kunt u mailen naar meve@svgeinoord.nl.

Shirtsponsoring SV Geinoord
De OldStars walking footballers van SV Geinoord zullen gaan spelen met het logo van het Nationaal Ouderenfonds op hun shirt. Daarmee nemen zij het stokje over van FC Emmen wiens spelers in 2019 met het logo van het Nationaal Ouderenfonds op het shirt speelden. FC Emmen nam dit initiatief om aandacht te vragen voor De Derde Helft en de mogelijkheid om als sportclub een centrale ontmoetingsplek voor ouderen te zijn.

Nieuwe ontmoetingsplaats voor ouderen
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers in voor de samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst. Onze activiteiten zijn uitnodigend, laagdrempelig en altijd gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen in beweging te komen en sociaal actief te blijven.

Het doel van De Derde Helft is om ouderen de komende twee jaar te helpen actief te blijven en hen de mogelijkheid te bieden zich als vrijwilliger of deelnemer aan te sluiten bij de Derde Helft. Het programma wordt aangeboden bij sportverenigingen waardoor de kantine een plek wordt waar ouderen uit de buurt elkaar kunnen blijven ontmoeten.

Voor wie is De Derde Helft?
Tijdens De Derde Helft organiseren ouderen en clubs activiteiten in de sportkantine, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en ervaren ouderen saamhorigheid binnen een sportvereniging, zonder per se een sport uit te oefenen. Op deze manier hebben zowel de vereniging als de ouderen profijt van De Derde Helft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren