Prijsverhoging Regiotaxi wordt vergoed

De gemeente Nieuwegein heeft besloten om voor 65-plussers een deel van de prijsverhoging voor de Regiotaxi te vergoeden. Hierdoor krijgen personen die ouder zijn dan 65 jaar op 1 juni 2001 niet met een prijsverhoging van 25 cent, maar met een prijsverhoging van 15 cent per strip te maken.

Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft onlangs besloten het tarief van de Regiotaxi Utrecht op 1 juni 2001 met een kwartje per strip te verhogen. Eén strip gaat dan ƒ 2,90 kosten. Eén strip kost nu nog ƒ 2,65. Nieuwegeinse 65-plussers betalen op dit moment een lager tarief, namelijk ƒ 1,75 per strip (zone). Dat wordt voor hen per 1 juni dus ƒ 1,90.

De gemeente Nieuwegein betaalt voor Nieuwegeinse 65-plussers het verschil met het normale tarief aan conneXXion, de organisatie die de Regiotaxi verzorgt. De gemeent betaalt op dit moment 90 cent per strip en dat wordt per 1 juni ƒ 1, — per strip.

Om voor de korting in aanmerking te komen, moeten 65-plussers in het bezit zijn van een pas. Deze kost ƒ 7,50. Een aanvraagformulier voor deze pas is verkrijgbaar in het Infocentrum op het gemeentehuis (Martinbaan 2). Vorig jaar heeft het BRU ook een prijsstijging voor de Regiotaxi doorgevoerd. De gemeente Nieuwegein heeft toen de hele prijsstijging in de vorm van subsidie voor de 65 plussers, voor haar rekening genomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk