Supergewone mensen gezocht!

Er is in Nederland een tekort aan 3.500 pleegouders. Opvang voor kinderen die tijdelijk niet bij hun eigen ouders kunnen wonen is dus heel hard nodig. Als pleegouder zorg je ervoor dat een kind even op adem kan komen.

Een veilige plek
Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Er zijn verschillende varianten van pleegzorg. Het doel van pleegzorg is om het kind een plek te bieden om veilig op te groeien. De duur kan variëren van enkele maanden tot jaren. Uiteindelijk is het doel dat het pleegkind weer teruggaat naar zijn eigen ouders. De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat er voor iedereen een veilige plek is in de gemeente. Daarom organiseert zij op 18 juni een informatie avond over pleegzorg.

Kiezen voor pleegouder
De beslissing om pleegouder te worden neem je niet zomaar. Je zet je hart en je huis open voor iemand die je niet kent. Iemand die het nodige heeft meegemaakt en een thuis nodig heeft. Veel mensen denken er wel eens over maar hebben ook veel vragen over wat er allemaal bij komt kijken. Tijdens deze avond kunt u met verschillende aanbieders in onze gemeente kennismaken en uw vragen stellen. Dit zijn Youké, Timon en De Rading. Ook kunt u in gesprek gaan met pleegouders, die u al zijn voorgegaan en horen hoe zij dit ervaren. Kunt u een kind structuur, warmte en veiligheid bieden? Dan kunt u in principe pleegouder worden. En u staat er nooit alleen voor. U krijgt ondersteuning van en volgt trainingen bij de pleegzorgorganisatie. Hier kunt u ook ervaringen uitwisselen met andere pleegouders.

Wanneer
De informatieavond wordt gehouden op maandag 18 juni aanstaande. De inloop begint om 19.30 uur. Het officieel gedeelte begint om 19.45 uur en duurt tot 21.30 uur. Locatie: De 4e verdieping van het Stadhuis in de binnenstad van Nieuwegein.

Aanmelden
U kunt zich per mail aanmelden bij e.vanboxtel@nieuwegein.nl. Dit kan tot 14 juni. Graag aangeven met hoeveel personen u wilt komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren