Indrukwekkend harp-concert Beate Loonstra op Fort Vreeswijk

Serene en kabbelende harpklanken, ruisende wind en een helderblauwe lucht. Kopje koffie in de hand en verder niets hoeven. Genieten deden ze al, de bezoekers die zondagochtend 15 augustus jl. de weg naar Fort Vreeswijk vonden. Fort Vreeswijk was één van de Forten die harpiste Beate Loonstra aandeed met haar programma De Linie met als thema Storm en stilte. In haar eigen composities vertolkte Beate haar beleving van de Forten, waarin mens- en natuurkracht samen komen.

Over Harpiste Beate Loonstra
Harpiste Beate Loonstra behaalde haar master summa cum laude aan het Utrechts Conservatorium en studeerde aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen. Ze is een veelzijdig musicus, wordt geroemd om haar enorme vertelkracht en speelde op NPO Radio4, met het Metropole Orkest, Cappella Amsterdam, op festival Tomorrowland en November Music.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie
De Nieuwe Hollandse Waterlinie werd in 1870 in gebruik genomen. In datzelfde jaar werd de harp genoemd in de eerste Winkler Prins Encyclopedie, omschreven als “Eén der bij de oude volkeren meest geliefkoosde snaarinstrumenten.” Waterliniejaar 1870 bleek een kruispunt naar de moderne wereld. 150 jaar later vormen de verdedigingswerken van de Waterlinie een natuurlijke scheiding tussen Randstad en het binnenland. Hier weerkaatst de echo van de historie, een militair verleden. En horen we ondertussen de vogeltjes fluiten, in prachtige natuurlandschappen.

Laatste Zomeractiviteit Fort Vreeswijk
Donderdag 19 augustus aanstaande is de laatste extra Zomeractiviteit Fort Vreeswijk voor dit jaar. Dan is er een spelmiddag met de bal als middelpunt voor jong en oud. Onder leiding van handbalster Esther Berg en met behulp van heel veel zachte ballen, kun je je uitleven in een gezellige, sportieve middag. Er is een grote keuze uit spelletjes en wedstrijdjes. Alles op je eigen niveau. Ook als je niets met sport of ballen hebt, kun je meedoen. Het begint donderdag 19 augustus om 13.30 uur. Deelname is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren