Succesvolle tweede BuurTent

Na een succesvolle eerste opzet van de BuurTent in Doorslag, streek de tent op woensdag 19 april neer in Jutphaas-Wijkersloot.

In de BuurTent kunnen wijkbewoners terecht voor informatie over de manier waarop woninginbraken worden gepleegd en wat zij kunnen doen om deze te voorkomen. Ongeveer 30 bewoners maakten gebruik van de uitnodiging en gingen in gesprek met politie, gemeente en preventieadviseur over veiligheid en preventie. Ook de woningcorporatie en jongerenwerk waren aanwezig.

In de tent konden mensen hun verhaal kwijt over een inbraak zij hebben meegemaakt, terecht met specifieke vragen over de beveiliging van hun woning, maar ook voor tips wat ze kunnen doen bij het zien van een verdachte situatie. Als bewoner weet u het beste wat ‘normaal’ gedrag is in uw wijk. Daardoor valt gedrag dat afwijkt extra op. Wanneer u het zogenaamde ‘onderbuikgevoel’ heeft dat er iets niet klopt, bel dan 1-1-2.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren