GroenLinks: Maak Rijnenburg recreatief toegankelijk

De Utrechtse Statenfractie van GroenLinks wil dat provincie en gemeente Utrecht snel werk maken van het ontwikkelen van een voor de hand liggend recreatief fietsnetwerk tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Statenlid Jasper Fastl heeft schriftelijke vragen gesteld over welke mogelijkheden Gedeputeerde Staten ziet voor het fietsnetwerk in de provincie Utrecht.

De Ringkade in Rijnenburg is een belangrijk onderdeel van het beoogde recreatieve netwerk tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein en daarmee ook voor de provincie van belang. Om het fietsnetwerk sluitend te maken, moet de Ringkade weer in goede staat worden hersteld. De enige toeristische fietsroute in Rijnenburg, over de Ringkade, is nota bene niet eens meer toegankelijk voor fietsverkeer. Langs de Lange Vliet zal de fietsroute doorgetrokken moeten worden tot aan de Nedereindsweg en verder, tot aan de Noord-IJsseldijk (ter hoogte van jachthaven Marnemoende), het ‘IJsselbos’ en IJsselstein. Hierdoor ontstaan doorgaande recreatieve verbindingen zowel tussen De Meern en IJsselstein als tussen Nieuwegein en Montfoort.

Jarenlang zijn er plannen geweest over het volbouwen van de polder Rijnenburg. Waar men eerst nog dacht aan 14.000 á 20.000 woningen, zijn de plannen inmiddels bijgesteld via 8.000 tot uiteindelijk 5.000 woningen. En of die woningen er ooit nog gaan komen, is zeer de vraag. Een belangrijk deel van de polder Rijnenburg zou worden ingericht als recreatiegebied. Met het uitblijven van concrete plannen voor woonwijk Rijnenburg is ook dat inmiddels op de lange baan geschoven. Bovendien zijn de rijksgelden voor de aanleg inmiddels ingetrokken.

De Utrechtse GroenLinks Statenfractie streeft naar een uitgebreid en toegankelijk recreatiegebied in de provincie Utrecht. Dit draagt bij aan de belofte aan de inwoners Leidsche Rijn en Vleuten/De Meern voor meer recreatie rond de stad Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk