Katern

Succesvolle Nedereindse Berg Loop 2017

Ruim  400 sporters hebben afgelopen zondag 5 november deelgenomen aan de vijfde editie van de Nedereindse Berg Loop. Niet alleen was de animo groot voor de traditionele heavy 10 kilometer, ook het deelnemersveld van de trail kidsruns was drukbezet. ”Het is goed om te zien dat zowel volwassenen als kinderen zoveel plezier aan onze routes beleven’‘, aldus Martijn van Veenendaal, medeorganisator van Nedereindse Berg Loop. ”We zijn een hardloopevenement voor het hele gezin.”

Vanwege jubileum van de loop heeft de Burgemeester van IJsselstein, Patrick van Domburg het startschot gevuurd voor de kidsrun en deelde hij medailles uit. Zijn collega Burgemeester uit Nieuwegein, Frans Backhuijs had in de ochtend de Heavy lopers laten starten en de medailles aan de nummers 1,2 en 3 gegeven.

Een speciaal moment was de start van de Rob de Goeij 10 km. Rob de Goeij is 24 juni overleden na een motorongeluk. Zijn vrouw en dochter hebben het startschot gegeven. “Rob was een van de mede oprichters van de Nedereindsebergloop en penningmeester van Stichting NB Loop. Tevens was hij jarenlang het aanspreekpunt voor vele vrijwilligers. Wij zullen Rob ontzettend gaan missen, maar nooit vergeten. Daarom hebben wij ter nagedachtenis de 10 km naar hem vernoemen, dit was zijn favoriete afstand.” aldus van Veenendaal

De Nedereindse Berg Loop wordt volledig mogelijk gemaakt door vrijwilligers en sponsoren. Hierdoor is het wederom mogelijk een mooi bedrag te schenken aan het goede doel. Gekozen is voor Sympany en Unicef. Van Veenendaal: ”Ook na vijf jaar is het nog steeds heel bijzonder dit evenement met zoveel mensen neer te zetten. Iedereen werkt keihard, maar altijd met plezier. Dat is de kracht van de Nedereindse Berg Loop. Het smaakt naar meer.”

 

Winnaars Nedereindse Berg Loop  2017

Loop Voornaam Achternaam Netto Tijd
Rob de Goeij 10K Herman Stelling 0:37:48
Rob de Goeij 10K Anoek van der Heijden 0:42:52
Body Business 5K Stefan Wallenburg 0:19:52
Body Business 5K Mirthe Ruizendaal 0:23:46
Fysiotherapie Gademan Heavy 10 Waldo van Hemert 0:42:30
Fysiotherapie Gademan Heavy 10 Ruda Van Zeijst 0:53:03
Staros Heavy 2 Kidstrail Joep Zwezerijnen 0:09:20
Staros Heavy 2 Kidstrail Jasmijn van Gelder 0:09:38
Podotherapie la Croix Heavy 5 Gijs Buddeke 0:23:04
Podotherapie la Croix Heavy 5 Delphine van der Grijn 0:28:36
Reset Media Kidsrun Valentijn Kinds 0:04:37
Reset Media Kidsrun Chantal van der Wal 0:05:28

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk