Succesvolle Burgernetactie

Woensdag 12 april rond 19.30 uur kreeg de politie een melding van de vermissing van een 73-jarige man. Door kordaat optreden van meerdere burgernetdeelnemers werd de man snel gevonden.

‘Kleine moeite’
Piet de Graaf ontvangt al 2 jaar berichten van burgernet. Het is een mooi middel, effectief en een kleine moeite, vertelt hij. ‘Als 1000 mensen uit het raam kijken, kun je niet lang vermist blijven.’ Dit blijkt woensdagavond het geval. Onderweg naar het tankstation op de Graaf Florisweg ziet hij een oudere man lopen. De man komt hem niet bekend voor en hij heeft een voorgevoel dat er iets niet klopt. Als hij na het tanken afrekent, ontvangt Piet een burgernetoproep waarin wordt opgeroepen naar een demente man uit te kijken. Door vervolgens gelijk op het burgernetbericht te reageren en te bellen met de politie heeft de burgernetactie maar kort hoeven duren. De oudere man is na de tijdelijke gastvrije opvang in het tankstation weer veilig thuisgekomen.

Burgernet
Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Bent u Burgernetdeelnemer, dan krijgt u bij bijvoorbeeld een vermissing een bericht via uw telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Ziet u iets, dan geeft u dat direct door. Kijk op www.burgernet.nl voor meer informatie of zet vandaag nog de vernieuwde Burgernet app op uw telefoon en help uw buurt veiliger te maken!

BuurtWhatsApp Nieuwegein
Nieuwegein kent ook een van de grootste BuurtWhatsApp van Nederland. De redactie van De Digitale Stad Nieuwegein heeft medio november 2015 deze  nieuwe BuurtWhatsApp gelanceerd. Sindsdien is het mogelijk voor iedere Nieuwegeiner om zich middels WhatsApp per wijk aan te melden via telefoonnummer: 06-82474800. Inmiddels hebben zich iets meer dan 3.000 Nieuwegeiners zich aangesloten voor een veiliger Nieuwegein. Bent u al aangesloten? Kijk hier voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk