Katern

Succesvol weekend voor de schoonspringers van Aquarijn

Afgelopen weekend werden in Den haag de 2de kwalificatiewedstrijden voor de NK schoonspringen gehouden. Deze Kampioenschappen zijn in juni 2018 in Amersfoort. Om je hiervoor te kwalificeren, moet je aan ten minste 2 kwalificatiewedstrijden deelnemen en bij de top 12 eindigen. De springers van Aquarijn waren in vorm dit weekend. Csilla van Os springt mee in de D-groep (10/11 jarigen) en wist met een goede serie van 6 sprongen de eerste plaats te behalen op de 1 meter plank. Helaas liep ze een blessure op tijdens het inspringen voor de 3 meter plank. Hierdoor kon van Os niet deelnemen. Ze heeft nog een kans in mei, bij de laatste kwalificatiewedstrijd.

In de C-groep (12/13 jarigen) was er een bronzen medaille voor Daan Willemen op de 1 en 3 meter. Matthew Hibbert sprong op beide onderdelen naar het goud. Dat deed hij met een sterk nieuw puntenrecord op de 1 en 3 meter plank.

In de C-groep bij de meisjes was er voor Nica Rakké een 7de plaats op de 1 meter en een 6de plaats op de 3 meter lpank. Iris de Heer behaalde de 4de plaats op de 3 meter en de bronzen medaille op de 1 meter.

In de B-groep (14/15 jarigen) had Marien raatgever een prima weekend. Zowel op de 1 als op de 3 meter sprong hij naar de gouden medaille. Op de 3 meter toonde hij voor het eerst de 2,5 salto binnenwaarts.

In de A-groep (16/17/18 jarigen) was er voor Manuel Öztopçu, die zijn debuut maakt in deze sterke groep, twee keer een 4de plaats. Owen Johnston behaalde op de 3 meter een bronzen medaille. Owen kwam ook nog in actie in de All-in groep 3 meter. Dit was voor hem de eerste keer dat hij bij de mannen mee sprong. As je programma voldoet, mag je hieraan meedoen als juniorenspringer. Spannend dus! Hij behaalde de 5de plaats.

Bij de dames was er een bronzen medaille voor Kirsten Veltman op de 1 meter en een zilveren medaille op de 3 meter. Zij sprong hier een sterke wedstrijd en behaalde een nieuw PR.

In mei worden in Amsterdam de laatste kwalificatiewedstrijden gehouden. Maar het is nu al duidelijk dat de schoonspringers van Aquarijn mee gaan doen voor de medailles.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren