Succesvol multikleuren weekend

Afgelopen weekend stond in het teken van de interculturele ontmoeting. Mensen uit allerlei culturen kregen gelegenheid om met elkaar kennis te maken. De bindende factor, beter gezegd de toverformule, was de muziek. Net als sport kan muziek een verbroedering te weeg brengen. Samen muziek maken, samen dansen en zingen geeft een gevoel van binding met elkaar. Dat was zaterdagavond duidelijk te zien op de Marokkaanse avond in theater de Kom. Daar was een flink publiek van diverse culturele komaf aanwezig bij het optreden van het grote Marokkaanse orkest Ismaelia. De Marokkaanse buikdanseres Fati oogstte veel bewondering met haar expressieve vooroptreden.

De zondag stond in het teken van een multiculturele kerstzang in de Emmauskerk, waarbij werd gezongen door diverse koren o.a. Bromti Djari. Een kleurrijk schouwspel onttrok zich, doordat de allochtone deelnemers in schitterende Surinaamse, Litouwse en Afrikaanse kostuums naar de kerk kwamen. In de oecumenische dienst was ook plaats voor moslims met een verhaal uit de koran. Burgemeester de Vos sprak namens de gemeente zijn dank uit voor dit positieve gebeuren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren