Meld je aan als vrijwilliger voor NLdoet

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het weer NLdoet. Dit is Nederlands grootste vrijwilligersevenement en ook in Nieuwegein staan weer tal van projecten klaar. Er worden vooral extra handjes gezocht om tuinprojecten te realiseren, schilderprojecten op te pakken of andere klussen bij stichtingen, verenigingen of maatschappelijke organisaties uit te voeren.

Op dit moment zijn er ruim 27 projecten in Nieuwegein, verdeeld over de vrijdag 10 en zaterdag 11 maart, Hier worden zo’n 235 vrijwilligers voor gezocht. Dus meld je aan en help 10 en 11 maart mee. Het zijn leuke klussen, vaak ben je lekker buiten aan het werk, je leert nieuwe mensen kennen en samen maken we Nieuwegein mooier. Inschrijven als vrijwilliger kan via www.nldoet.nl.

College B&W Nieuwegein
Zo zoekt Stichting Timon aan de Pallasburg op zaterdag 11 maart hulp om de tuin op te ruimen en klaar te maken voor het voorjaar en wil De Groote Hond aan de Diepenbrocklaan het opslaghok van bruin naar geel gaan schilderen. Ook de Buurtpleinen Batau, Galecop en Doorslag gaan tijdens NLdoet met vrijwilligers aan de slag om alles klaar te maken voor het voorjaar.

Om het belang van NLdoet in Nieuwegein te onderstrepen, zal het College van Burgemeester en Wethouders ook de handen uit de mouwen steken. Zo geeft burgemeester Backhuijs vrijdagochtend op het Horeca & Toerisme College het startsein van NLdoet in Nieuwegein en gaat hij ’s middags aan de slag bij Buurtplein Batau. Ook politieke partijen gaan aan de slag. Een team van Groenlinks gaat bijvoorbeeld zaterdag 11 maart helpen met de bankjes van Cirkeltje Rond.

Over NLdoet en Samen voor Nieuwegein
In Nieuwegein coördineert Samen voor Nieuwegein de activiteiten van NLdoet. ‘We enthousiasmeren vooraf organisaties en instellingen om mee te doen met NLdoet, helpen vervolgens mee in de zoektocht naar vrijwilligers, bezoeken alle projecten en geven de vrijwilligers een klein presentje als bedankje. Al deze activiteiten sluiten aan op onze passie; een hechtere samenleving door in de lokale gemeenschap verbindingen te leggen’ aldus Paula van elst van Samen voor Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk