Succes Gein Express leidt tot voorlopige ledenstop

Er is voorlopig een ledenstop bij de Stichting Gein Express. Dit laat de organisatie aan onze redactie weten. De Gein Express heeft als doel om eenzame- en minder draagkrachtigen ouderen in Nieuwegein een gezellig dagje uit te bezorgen. Iedere maand onvangen de ouderen een nieuw programma, waaruit ze een keuze kunnen maken. Zij worden door de chauffeur en begeleidster thuis opgehaald en later op de dag, na het uitje weer terug gebracht. Maar dat is zo succesvol dat er teveel aanvragen zijn en de bus te klein.

‘De laatste tijd hebben we een grote toestroom van nieuwe leden voor de Gein Express mogen meemaken. Dit succes is fantastisch en daar zijn we trots op. Dit succes is bereikt door de inzet van alle vrijwilligers’ aldus Gery Eikelboom, projectleider van de Stichting Gein Express.

Onlangs won Gein Express nog 5.000,- euro tijdens de ING Bank campagne ‘Help Nederland vooruit’. De campagne waarbij lokale initiatieven kans maakten op een donatie van het ING Nederland Fonds.

Door de vele nieuwe leden loopt de organisatie tegen het maximum van hun mogelijkheden aan. Vele uitjes kennen de laatste maanden lange reservelijsten. Zonder een voorlopige ledenstop zullen die nog langer worden. ‘Dit tot teleurstelling van onze leden’ aldus Eikelboom. ‘Daarom heeft het bestuur besloten om per 9 juli j.l. een voorlopige ledenstop in te stellen.’

Momenteel onderzoekt het bestuur hoe om te gaan met de situatie en zoeken naar een oplossing.

3 thoughts on “Succes Gein Express leidt tot voorlopige ledenstop

 1. john

  met deze schandalige hoge prijzen die ze voor een uitje rekenen, kunnen ze best een tweede bus aanschaffen.
  chauffeurs hebben ze genoeg en begeleiders ook.

  1. Angela Kok

   Wat een flauwe opmerking van iemand die zijn naam niet wil noemen. Reken maar eens uit wat de kosten zijn als u met het openbaar vervoer naar bv een museum gaat. En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat we de gasten voor de deur ophalen en weer thuis brengen. In totaal hebben we 40 vrijwilligers (20 chauffeurs en 20 begeleiders). Bij een tweede bus moet dat aantal worden verdubbeld. Hoe komen we daaraan? En wat dacht u van de gehele organisatie? Beseft u wel dat wij 7 dagen in de week rijden, dat zijn per jaar zo’n 360 uitjes. Het bedenken van de uitjes, het doen van de reserveringen, het boeken van de uitjes voor de gasten, het beantwoorden van de vele emails en telefoontjes, het maken van de werkroosters voor de vrijwilligers!
   Nogmaals: Wat een flauwe opmerking van iemand die anoniem blijft en geen idee heeft waar hij over praat.
   Angela Kok namens de Gein Express.

 2. John

  Sorry Angela, maar ik weet verdraaid goed waar ik over praat als ex taxi chauffeur en ex gein express chauffeur.
  Ieder weldenkend mens snapt wel dat er voor 1 bus 20 chauffeurs ronduit heel erg overdreven is.
  Hoe vaak kunnen die chauffeurs dan rijden per maand?1 keer?
  Daar wil ik geen vrijwilliger voor zijn.
  Een keer per week vind ik al weinig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren