Subsidie voor uw groene dak

Bent u toe aan een nieuw dak? Kijk dan eens of een groen dak iets voor u is. Uw dak gaat langer mee, het vermindert zomerse warmte en helpt om hoosbuien goed af te voeren. Dat is goed voor u én voor de stad. Vandaar dat de gemeente graag een bijdrage levert aan uw groene dak.

Drempel verlagen
Een belangrijke reden om niet voor een groen dak te kiezen is de aanschafprijs. Die drempel wil de gemeente graag verlagen. Met de subsidie op groene daken krijgt u maximaal 50% van de aanschafprijs (tot een bedrag van 1500 euro) vergoed. Uw groene dak moet ten minste 6m2 groot zijn en u mag meedoen samen met de buren. Op www.nieuwegein.nl/groendaken vindt u alle informatie over de subsidie.

De gemeente subsidieert groene daken, omdat ze helpen om de gevolgen van lange warme perioden en hoosbuien (klimaatverandering) tegen te gaan. Extra groen brengt verkoeling en zorgt ervoor dat regenwater beter wegloopt. Omdat we in Nieuwegein dicht op elkaar wonen, willen we ook de huizen en de daken gebruiken voor extra groen (en minder warmte). Dat ziet u al terug op het dak van het Stadshuis en De Kom.

Voordeel
Niet alleen ‘de stad’ heeft voordeel bij een groen dak. Relevant voor u: een dak met groen erop gaat langer mee dan een gewoon dak. Daarnaast isoleert het beter: het houdt hitte, kou en geluid beter buiten. Nog meer voordelen vindt u op www.nieuwegein.nl/groendaken. Let op: In 2021 is er een subsidiepot van € 40.000,- beschikbaar. Als dit op is, kunt u geen subsidie meer aanvragen. Mogelijk is er dan volgend jaar weer een kans. De gemeente Nieuwegein helpt u graag bij de aanleg van uw groene dak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren