Studenten runnen eigen restaurant

De komende weken zijn de studenten van de opleiding Manager Ondernemen/Horeca de baas in het eigen restaurant Le Pont Bleu van het Facility, Horeca en Travel College, een mbo-college van ROC Midden Nederland, aan de Newtonbaan 12 in Nieuwegein.

Vanaf 18 november runnen de vierdejaars studenten voor hun examen het restaurant Le Pont Bleu. Alles doen ze zelf, van het schrijven van een ondernemingsplan, kostprijsberekeningen maken, aansturen van de bediening tot het werven van gasten.

De studenten bedenken zelf een concept met bijpassend menu. Tijdens deze ondernemersweken komen er verschillende concepten op het menu te staan zoals een internationaal pannenkoekenrestaurant, een Food truck, een Surinaams restaurant, een Indisch restaurant en een Michelin sterren restaurant.

Mike Correljé, vierdejaars student Manager Ondernemer Horeca: ”We zijn super enthousiast over deze opdracht! Je moet echt alles zelf bedenken, opzetten en regelen. Ik begin een restaurant dat op hoog niveau de oud-Hollandse groentes terug wil brengen in gerechten op een nieuwe manier.”

Collega-student Robbert Vermeulen bijt het spits af op 18 november: ”Ik heb mijn plan gebaseerd op een trend van nu: de Food trucks. Met biologische en duurzame ingrediënten wil ik de gasten kennis laten maken met nieuwe combinaties.”

Naast de concepten die door de studenten worden uitgevoerd heeft Le Pont Bleu tijdens de ondernemersweken ook een vaste eigen kaart waar gasten uit kunnen kiezen. Le Pont Bleu is geopend op woensdag t/m vrijdag voor zowel lunch als diner. Een driegangen menu kost € 13,50.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk