Katern

Studenten ROC Midden Nederland zetten in op vrede en veiligheid, wereldwijd

Aanstaande woensdag 6 maart start het UNESCO programma 2019. Studenten van ROC Midden Nederland besteden in de periode van 6 maart – 26 april extra aandacht aan maatschappelijke thema’s van VN-organisatie UNESCO. De periode wordt geopend met een appel om 08.30 uur en een openingsceremonie onder leiding van Henk Schotpoort (Directeur Business & Administration College) op het Veiligheid & Defensie College in Nieuwegein.

UNESCO 2019
Studenten, docenten en medewerkers van ROC Midden Nederland gaan in de komende periode aan de slag met diverse activiteiten binnen de thema’s; Interculturele Dialoog, Vrede & Mensenrechten, Duurzaamheid en Wereldburgerschap. Zo staan er bij het Business & Administration College briefschrijfacties en diverse workshops op het programma. Het Tech College verzorgt verschillende presentaties over Energie Transitie en het Veiligheid & Defensie College doet verslag van hun bijzondere studiereis naar Gambia. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten die op meerdere colleges (waaronder ook de Amnesty briefschrijfactie) worden aangeboden.

UNESCO & ROC Midden Nederland
Als één van de acht Nederlandse mbo-UNESCO-scholen steunt ROC Midden Nederland UNESCO. We willen studenten de kans geven om bij te dragen aan grote maatschappelijke thema’s, dichtbij en ver weg en stimuleren studenten om een verschil te maken en vooral om te leren van elkaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk