Betrokken leerlingen maken moties bij gastles over de gemeenteraad

De afgelopen weken stond openbare basisschool De Toonladder Zuilenstein in het teken van het project 50 jaar Nieuwegein. Zo werd afgelopen maand het project over de politiek in Nieuwegein al feestelijk geopend door burgemeester Frans Backhuijs. Vincent van Esch en Emiel Holtermann van de lokale PvdA waren gevraagd om aan de kinderen van groep 7 en groep 8 een les te verzorgen over de gemeenteraad. Eind september was het zo ver.

‘Een hele eer en uitdaging om bijna 60 kinderen mee te nemen in het doen en laten van de gemeenteraad. Maar aan de reacties te zien en te horen, is ons dat aardig gelukt en kijken we terug op een zeer geslaagde ochtend’ aldus de twee lokale politici.

Nadat Vincent van Esch en Emiel Holtermann via een vraag en antwoord spel ‘goed’ of ‘fout’ vele aspecten van de gemeenteraad aan de orde lieten komen, mochten de leerlingen zelf aan de slag met het maken van een motie. En dat deden ze met veel betrokkenheid!

Het werd al snel duidelijk dat er veel behoefte is aan een uitdagender speelplaats. Daar krijgt de directeur nog een hele kluif aan, want de leerlingen gaan nog met de directeur in overleg over de gemaakte moties!

De desbetreffende motie!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren