Studenten ROC Midden Nederland ontvangen diploma op creatieve wijze

Ook dit jaar ontvangen bijna 5000 studenten van de mbo-colleges van ROC Midden Nederland, waaronder die in Nieuwegein,  hun officiële mbo-diploma. Hiermee zijn ze klaar om de arbeidsmarkt te betreden of aan hun vervolgopleiding op het hbo of op het mbo te gaan beginnen.

In verband met de Corona-maatregelen kunnen er helaas geen grote feestelijke diploma-uitreikingen worden georganiseerd. Toch willen onderwijsteams dit feestelijke moment niet zomaar voorbij laten gaan en zijn er door docenten allerlei creatieve oplossingen verzonnen om hun studenten in het zonnetje te zetten. Docenten stappen met een picknickmand op de fiets en gaan langs bij hun studenten; ook zijn er bijeenkomsten met kleine groepjes  zoals op de Tech Campus van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Hier zijn er voor studenten van het Automotive College en het Tech College drive-through bijeenkomsten georganiseerd. Bij het Creative College gaan ze nog een stap verder. Hier organiseren ze samen met hun studenten een drive-in uitreiking, compleet met schermen, muziek en popcorn.

Drive-in diploma-uitreiking ROC Midden Nederland
Op 7, 8 en 9 juli organiseert het Creative College van ROC Midden Nederland een drive-in diploma-uitreiking. Hier krijgen 135 studenten van de opleidingen Evenementenorganisatie, Audiovisuele Productie en Podium- en Evenemententechniek in zeven kleine groepjes hun diploma uitgereikt. Alle studenten komen in een afgesloten voertuig met hun ouders en familie naar de Brandenburchdreef 20 in Utrecht. Bij aankomst melden ze zich bij een praatpaal waar de auto’s met een knipoog worden ontsmet. Bij alle auto’s wordt een box met snacks en drankjes overhandigd en onder begeleiding parkeren de auto’s net als in een drive-in bioscoop. Op het podium zijn verschillende acts om de gasten te entertainen. Een voor een worden de studenten uitgenodigd om naar het podium te komen en hun diploma te tekenen. Na het programma van ongeveer een uur is het tijd voor de volgende groep. Bij vertrek krijgen alle gediplomeerden een ‘geslaagd’ autovlag, waarna ze als een stoet weer huiswaarts vertrekken.

Door studenten voor studenten
De alternatieve diploma-uitreiking is georganiseerd door een team van betrokken docenten samen met studenten. De opzet verenigt de vaardigheden die zij tijdens hun opleiding hebben opgedaan. Zo zijn studenten van Evenementenorganisatie en Podium- en Evenemententechniek verantwoordelijk voor de opbouw en afbouw, worden de foto’s en video’s gemaakt door studenten van Audiovisuele Productie en wordt het geheel muzikaal omlijst door DJ Ti-TI die zelf aan het Creative College studeert.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren