Katern

Expo 21 weeft beelden, schilderijen en voorwerpen aaneen

Vanaf woensdag 17 februari tot zondag 27 maart kunt u binnenstappen in KunstGein Podium en dwalen langs de schilderijen en beelden die er staan uitgestald. Vergeet niet ook de etalage aan de Binnenstede te bekijken. Wever Renée Campagne, beeldhouwer Clazien Tukker en kunstschilder Herman Giesken zijn verantwoordelijk voor de werken van Expo 21.

EXPO EN WORKSHOP
Renée Campagne is al 45 jaar gefascineerd door draden maar ook door andere materialen. Naast haar kleurige wandkleden maakt zij de meest fastastische werkstukken met papier, tuingaas, fietsbanden, die ze omtovert in een prullenbak, tas, presenteerblad, een placemat. Tijdens de expositie geeft Renée twee workshops Schilderen met vezels waarbij zij dus zeer aanschouwelijk te werk kan gaan.

BEELDEN
Clazien Tukker “luistert” naar de steen van albast, serpentijn of speksteen onder haar handen maar luistert ook naar haar gevoel. Haar werk geeft een beeld van haar innerlijke beleving. Clazien heeft vroeger geschilderd. Het beeldhouwen ligt haar echter nader aan het hart, letterlijk: “Een steen, een beeld kun je vasthouden, koesteren en tegen je aan drukken. Ik put er kracht en troost uit.”

ABSTRACTEN
Herman Giesken boetseerde bij Artibus, volgde de opleiding Keramische vormgeving aan het Crabeth college in Gouda en kwam voor de keuze te staan: verder in vormgeving of in gezondheidszorg? Hij koos voor het laatste. Sinds 2007 schildert hij met acryl abstracte werken voornamelijk op groot doek. Giesken houdt van materie, structuur, kleur, ritme en vlakverdeling. U ziet het allemaal in zijn schilderijen.

Podium is open woe-, do-, vrij-, za.middag 13.00-17.00. Een van de kunstenaars is altijd aanwezig. U vindt Podium in het atrium (begane grond) van Stadshuis Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk