Studenten ROC Midden Nederland in debat met politici Nieuwegein

Op woensdag 7 maart gaan studenten van ROC Midden Nederland in debat met wethouders en raadsleden van de gemeente Nieuwegein. Studentvertegenwoordigers van het Automotive College, ICT College en het Facility, Horeca & Travel College gaan met de politici in gesprek over de onderwerpen verkeer, immigratie en openbare veiligheid. Het publiek bestaat uit vijf klassen met studenten van de mbo-colleges uit Nieuwegein. Deelnemende politici zijn wethouder Hans Adriani (PvdA) en Martijn Stekelenburg (SP) en de raadsleden Monique de Beer en Marieke Schouten (beiden Groen Links), Gerben Horst (CDA), Tom Verhoeve (D66), Mark Snoeren en Marco Diekstra (beiden VVD)

Voorbereidende les
Docenten Daan van Riet en Bart Scholtens bereiden de studenten in een aparte sessie voor op het debat en zijn tevens gespreksleiders. Hierbij worden zij ondersteund door Robin Kikkert en Nino Sassen, leden van de Centrale Studentenraad van ROC Midden Nederland. Voorafgaand aan het debat verzorgen Daan van Riet en Bart Scholtens ook een les over de lokale politiek en de kunst van het debatteren voor de studenten van de vijf klassen, die als publiek aanwezig zijn.

Nieuwegein als mbo-stad
Aanleiding voor het debat zijn uiteraard de Gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart 2018 plaatsvinden. De afgelopen tijd is er veel aandacht voor het mbo in de landelijke media. Dit debat is een goede gelegenheid om het mbo ook lokaal extra onder de aandacht te brengen bij wethouders en raadsleden. Zowel de gemeente als ROC Midden Nederland hebben de ambitie uitgesproken om te blijven investeren in de aansluiting van onderwijs op de praktijk. De nieuwe economische visie en het profiel van de gemeente Nieuwgein als mbo-stad sluiten daar mooi bij aan.

One thought on “Studenten ROC Midden Nederland in debat met politici Nieuwegein

  1. michael lancee

    hoi ik was een van de studenten vertegenwoordigers en moet zeggen dat ik dit een hele leuke ervaring vond om te doen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren