Studenten ROC in Nieuwegein racen met bed

Op 13 september racen twaalf studenten van ROC Midden Nederland met een bed door heel Nieuwegein. Dit doen ze niet zomaar, op die dag vindt namelijk de St. Antonius Beddenrace plaats. Tijdens de race ligt één deelnemer op het bed en stuurt, de ander duwt het bed voort. Na ongeveer één kilometer wordt er gewisseld van teamleden. Er wordt een parcours door het centrum van Nieuwegein uitgezet waarbij de start en de finish bij het St. Antonius Ziekenhuis is.

Verschillende studenten van het Sport College en het Veiligheid & Defensie College, twee mbo-colleges van ROC Midden Nederland, strijden in één team tegen andere bedrijventeams. De eerste prijs gaat naar het snelste team met het meest ludieke bed. De start is om 16.00 uur. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking, gevolgd door een feestelijke BBQ om 17.30 uur bij de hoofdingang van het St. Antonius Ziekenhuis.

Het Veiligheid & Defensie College heeft een locatie in Nieuwegein. Het Sport College heeft locaties in Utrecht en Amersfoort.

Het St. Antonius Onderzoeksfonds werft fondsen om wetenschappelijk onderzoek in het St. Antonius Ziekenhuis financieel mogelijk te maken. Door het organiseren van de beddenrace brengen ze dat feit onder de aandacht. Verder is het doel van dit bijzondere initiatief het bevorderen van het gemeenschapsgevoel tussen alle inwoners, bedrijven, de gemeente Nieuwegein en het St. Antonius ziekenhuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk