Lunchpauzelezing in de bieb over: ‘Eet je gezond en slank’

‘Een gezond gewicht begint in de keuken, niet in de sportschool.’ Dit zegt onderzoeksjournalist Daan de Wit. In zijn boek ‘Weet wat je eet’ geeft hij een handig overzicht van oude kennis en de nieuwste wetenschappelijke inzichten over gezond eten. Op donderdag 19 januari van 12.00 tot 13.00 uur, is De Wit te gast in bibliotheek De tweede verdieping tijdens de gratis lunchpauzelezing ‘Weet wat je eet’.

De inzichten uit zijn boek staan vaak haaks op wat verondersteld wordt over gezonde voeding. Volgens De Wit moet je juist wel verzadigd vet eten, want dat zit vol stoffen die je lichaam nodig heeft. En laat die graanproducten zoals brood rustig een keer staan.

Tijdens de lezing deelt De Wit meer tips uit zijn boek en licht de theorieën daarachter toe. Ook vertelt hij meer over zijn eigen ervaring wat voeding voor je gezondheid kan doen. In aansluiting op de lezing van De Wit wordt de vernieuwde Nieuwegeingezond.nu gepresenteerd, de gezondheidswebsite van en voor Nieuwegein.

De bibliotheek schenkt koffie, thee en kefir (een tip van De Wit) tijdens de lezing. U mag zelf uw lunch meenemen. Meer informatie is te vinden op de website van de bibliotheek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk