Studenten ROC en Automotive College pakken twee prijzen op het NK Hydrogen Horizon Automotive Challenge

Leerlingen van het Automotive College uit Nieuwegein hebben afgelopen vrijdag meegedaan met het eerste NK Hydrogen Horizon Automotive Challenge in Assen. Dit deden zij samen met het CT College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. In de TT Hall Assen gingen vier ROC-teams met eigen geconstrueerde waterstofauto’s in schaal 1:10 de strijd met elkaar aan. Nieuwegein won twee van de vier te winnen prijzen: de eerste prijs voor innovatie en de eerste prijs voor energy (zuinig rijden). Over-all werd Nieuwegein tweede, Drente werd uiteindelijk tweede en plaatste zich voor het WK 2018 in Duitsland.

Het doel van de H2AC-race was om zoveel mogelijk kilometers op waterstof af te leggen met zo weinig mogelijk verbruik. Maar het is niet alleen een kwestie van snelheid. De jury kijkt ook naar de zuinigste auto, de meeste ronden, de mooiste carrosserie, het meest innovatieve idee om de race uit te rijden en natuurlijk niet te vergeten het teamwork en de netheid van het team. “Hoewel wij met schaalmodellen werken, is de techniek vergelijkbaar met die in echte waterstofauto’s. Zo maken onze studenten kennis met belangrijke nieuwe energievormen in de autotechniek” aldus docent Marcel Wiebes.

Het team van ROC Midden Nederland nam het op tegen drie teams van Drenthe College tijdens een 6 uur durende endurance race. “Deze wedstrijd werd dit jaar voor het eerst georganiseerd”, aldus docent Marcel Wiebes van het Automotive College. “We waren het enige ROC uit de randstad dat meedeed aan het NK. Het was bijzonder om samen alles uit te zoeken en ons voor te bereiden op de race. We hopen dat volgend jaar meer teams van andere opleidingen meedoen en de wedstrijd in Nederland gaat leven. We vonden het al een mooie kans om mee te doen aan het NK, helaas net niet genoeg voor het WK in Duitsland.”

Student Tommy Gruters van het Automotive College gelooft dat waterstoftechniek de toekomst is voor milieuvriendelijke auto’s. “Daarom deden we ook mee aan deze race. Dit was een leuke manier om meer te leren over waterstoftechniek en een positieve bijdrage te doen aan het milieu. We weten nu veel meer over waterstofauto’s en hebben de voordelen van waterstof vergeleken met andere brandstoffen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren