Student Automotive College Nieuwegein naar EuroSkills Gdańsk 2023

Richard van Asdonck, student Autotechnicus aan het ROC Midden Nederland in Nieuwegein, is één van de 22 studenten, die Nederland vertegenwoordigt tijdens de EuroSkills Gdańsk 2023, de Europese Kampioenschappen voor beroepen. Van 5 tot en met 9 september neemt Team Netherlands het in Polen op tegen studenten uit heel Europa. De komende maanden trainen de teamleden elk minimaal 280 uur met experts uit het bedrijfsleven en het onderwijs.

Gouden medaille
De teamleden hebben zich gekwalificeerd via deelname aan Skills Heroes, de Nederlandse vakwedstrijden voor het mbo. Via voorronden en kwalificatiewedstrijden plaatsten zij zich voor de landelijke finalewedstrijden op 23 en 24 maart in RAI Amsterdam. Hier bewezen zij over bijzonder veel talent te beschikken en wonnen zij de gouden medaille. In Polen strijden zo’n 600 deelnemers uit 32 landen om de beste vakman of -vrouw van Europa te worden in één van de 43 vakrichtingen.

Skills Heroes
Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Deelnemers doen mee aan voorronden op school, regionale kwalificatiewedstrijden en strijden uiteindelijk in de landelijke finale om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland. Vrijwel alle mbo-instellingen doen mee aan Skills Heroes vakwedstrijden.

WorldSkills Netherlands
Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom promoot WorldSkills Netherlands met vakwedstrijden het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren in Nederland. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en (v)mbo vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Binnen het label ‘Dit is mbo’ werkt WorldSkills Netherlands voor de promotie van beroepsonderwijs ook samen met de MBO Raad en SBB.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk