Structuurbaan ondergaat metamorfose

De Structuurbaan ondergaat een metamorfose. De belangrijke ontsluitingsweg door bedrijventerrein Plettenburg krijgt aan beide zijden vrijliggende fietspaden. Het eerste deel van het werk zit er op en wie nieuwsgierig is, kan al een stuk van het nieuwe fietspad uitproberen vanaf de Blauwe brug. Tot nu toe is de overlast beperkt gebleven en zijn bedrijven en belanghebbende zeer tevreden over het verloop van de werkzaamheden. Ook wordt goed gebruik gemaakt van de tijdelijke bushaltes die zijn aangelegd op de Plettenburgbaan.

Vanaf deze week is de hinder voor de aanliggende bedrijven en aanwonenden groter omdat het grootste deel van de Structuurbaan is afgesloten. Er wordt gewerkt vanaf de helft van de inrit van de Buys Ballotbaan tot de helft van de inrit van de Archimedesbaan en duurt tot en met 16 juni. Na dit deel volgt nog het laatste stukje richting de Martinbaan en dit loopt tot en met 21 juli.

Verbeteren verkeersveiligheid
Vrijliggende fietspaden verbeteren de verkeersveiligheid aanzienlijk. Gemeente Nieuwegein maakt tegelijk de aansluiting op de Nieuwe Heemsteedsebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal veiliger. Fietsers moeten tijdens de werkzaamheden wel een stukje omrijden. Dat is nu tijdelijk ongemak maar er komt een comfortabele en veilige fietsroute voor terug. Er is een nood doorgang op de kruising naar de Malapertweg beschikbaar. Fietsers kunnen hier lopend met de fiets aan de hand door heen.

(Brom)fietsers van en naar Houten wordt sterk geadviseerd om via de oorspronkelijke route over de Plettenburgerbrug in de Plettenburgerbaan te rijden. Vanaf deze week zijn de Malapertweg en de Lekkanaaldijk afgesloten. Het verkeer voor de Malapertweg wordt tijdelijk omgeleid via de route Thomas Jeffersonpad – Archimedesbaan – Structuurbaan. Het verkeer voor de Lekkanaaldijk wordt tijdelijk omgeleid via Vuilcop en Het Klooster.

Het verkeer voor Groenendael leiden we om via een tijdelijke route langs het werk richting Martinbaan. De aansluiting van de Archimedesbaan is voor de helft open. De Structuurbaan is onderdeel van het regionale hoofdfietsnetwerk. De provincie betaalt mee aan de herinrichting van de Structuurbaan.

One thought on “Structuurbaan ondergaat metamorfose

  1. P.R.Robbers

    waarom moet dit zo lang duren ???

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren