Jan met de Pet: ‘Toerisme in Nieuwegein? Wat een vraag!’

Nu de vakanties weer achter ons liggen is het goed om eens even terug te kijken. Al met al hebben we een mooie zomer gehad, al denken daar misschien een aantal mensen anders over. Maar dat mag natuurlijk want ik kan me goed voorstellen dat je het knap slecht kan hebben tijdens een hittegolf of een hele benauwde dag.

Maar ik zat toch even na te denken over toerisme in Nieuwegein. We hadden toch een mooie site hier over maar die kan ik nergens meer vinden. Zou die nog bestaan of is die al ergens door een ander gekocht? Want ik heb begrepen dat een site die vrij komt een aantal maanden in quarentaine komt en daarna door wie dan ook gekocht kan worden. De handel in domeinnamen is nog steeds zeer levendig.

Maar hebben we dan geen toerisme in Nieuwegein? Natuurlijk wel alleen we gaan dit niet verder vertellen hoor! Hoe bedoel je dit zal u zich afvragen. Nou als je een ambtenaar ruim 3 jaar laat werken aan dit project, om Nieuwegein op de toeristische kaart te zetten, dan moet er toch iets mee gebeuren. Maar helaas dit mocht niet zo zijn want we kunnen nergens meer lezen waar wat te doen is in Nieuwegein. Wat zou die ambtenaar denken die zijn of haar zaligheid erin heeft gegooid?

En we hebben toch echt hele mooie dingen in Nieuwegein waar je toeristen mee naar de stad kan “lokken” denk maar aan het hele mooie museum Warsenhoeck, museumwerf Vreeswijk, kaarsjesavond in Vreeswijk, rondvaart door de Jonckheer van Jutphaas maar ook Down Under en de mooie wandel en fietsroutes.

Maar nu komt natuurlijk de hamvraag: weet de politiek hiervan? Want zij gaan toch over dit soort zaken? In ieder geval is er destijds een flinke som geld ingestopt om alles inzichtelijk te krijgen en een site op te zetten. Maar welke partij gaat hierover nu vragen stellen aan de verantwoordelijk wethouder? Zou die wethouder het eigenlijk wel weten is dan natuurlijk de voorligggende vraag? Dat is in dit geval de heer Gadella. Maar die zou het zeker moeten weten want als al dat werk wordt opgedoekt dan blijft er toch ergens een som geld over dan zou er bij hem een lichtje moeten gaan branden in de vorm van een neon uitroepbord: waar komt dat geld vandaan? Of brandt er nooit licht bij de wethouder en wordt er gewoon door gerommeld?

Als ik deze afgelopen zomer regelmatig op de fiets door Nieuwegein ging moest ik regelmatig wachten voor een brug om al die plezierbootjes door te laten gaan. Zeker in de binnenstad liggen er nog veel boten voor het gemeentehuis (Oeps ik moet zeggen stadshuis). Misschien eens nadenken over een passantenhaven? Er ligt een heel mooi terrein voor dat stadshuis wat nu helemaal niet gebruikt wordt. Een paar cafétjes en eetgelegenheden en voila: een passanten haven. En dan de mensen naar de stad lokken of naar een van die mooie plekjes die wij in onze stad hebben. Natuurlijk hoor ik dan gelijk weer: dat kost teveel geld en we kunnen niemand vinden voor de exploitatie van de gelegenheden. Nee we kunnen natuurlijk wel een buurthuis 750.000 euro “geven” en nog eens 75.000 aan een paar jongeren met een gitaar! Maar laten we eerlijk wezen, een gelegenheid om mensen in je stad te houden is bij uitstek aanwezig bij die bootmeisjes en jongens.

Wat betreft de exploitatie van dit geheel: hebben we niet voldoende mensen in de bijstand zitten die dat best zouden willen opzetten met ondersteuning van de lokale horeca? Ik weet zeker dat dit een optie is die eens heel goed uitgerekend zou moeten worden maar wel door mensen die er verstand van hebben dus andere steden waar dit aanwezig is vragen hoe zij dit hebben gedaan maar ook zeker de lokale ondernemers betrekken want die hebben er kijk op wat er nu gebeurt op dit gebied in Nieuwegein

En dat fietspad langs het water? Dat verleggen we gewoon daar zijn we in Nieuwegein so wie so erg goed in!

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren