Strijd tegen ‘hufterscooters en -fietsers’ in Galecop begonnen

Het voetpad van de Galecopperdijk naar het winkelcentrum in Galecop wordt veelvuldig misbruikt door (bezorg)scooters en fietsers. Galecopper Simon Bol is het zat en onderneemt actie, daar waar de gemeente Nieuwegein het laat afweten.

Simon Bol: ‘De strijd tegen de hufterscooters en -fietsers is begonnen. Van de gemeentelijke verkeersdeskundige mogen er eerst ongelukken gebeuren. Men is niet van plan iets te doen. Ik moet mijn afzetting weghalen, maar dat doe ik enkel in aanwezigheid van de wijkwethouder, mevrouw Ellie Eggengoor.’

Op verzoek van Bol heeft de buurtcoördinator de situatie aangekaart bij de verkeersdeskundige. ‘Die weet in almachtige arrogantie te melden dat een verkeersbelemmerende maatregel niet werkt. Hij komt niet eens kijken…’ aldus Simon. Hij weet dat het wel werkt, zo getuigt zijn zelfgemaakte afzetting.

Bol is niet de enige die zich stoort aan deze huftersooters en -fietsers. In de wijk rondom het winkelcentrum wonen veel ouderen en scharen zich achter het initiatief van hun medebewoner. Ook zij vragen zich af waarom de gemeente Nieuwegein geen actie onderneemt. ‘Moeten er eerst slachtoffers vallen? De oplossing van Nieuwegein is dus niets doen. En als er straks slachtoffers vallen, dan allemaal grote ogen opzetten in het Stadshuis’ aldus Bol.

Bol is voornemens om op eigen kosten een verkeersdeskundige in te schakelen. Hij laat de afzetting staan ‘en als de gemeente hem verwijderd, dan maak ik gewoon een nieuwe!’ zegt de boze Simon Bol tegenover onze redactie. Wij volgen deze actie op de voet.

Na onze berichtgeving hier, is ook het plaatselijke krantje langs geweest, maar dat leest u vast wel volgende week woensdag.

3 thoughts on “Strijd tegen ‘hufterscooters en -fietsers’ in Galecop begonnen

 1. John

  Dat zal eens tijd worden,maar doe het ook eens op het muntplein.
  Daar word je ook van je sokken gereden als je niet uit kijk.

  1. Moerie

   De projecten ontwikkelaar en gemeente hebben deze problematiek over de hoofd gezien. En vraag naar een oplossing!

 2. Bas

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar ook best vaak gefietst heb, maar wel voorzichtig… Het lijkt zo makkelijk op te lossen met 2 hekken waar je doorheen moet zigzaggen. De snelle scooters gaan dan al snel een deurtje verder (of deurtje terug), en dat is er eigenlijk vlakbij (55 meter of 75 meter volgens GoogleMaps).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren