Strijd om sportiefste school van Nieuwegein

Strijd om sportiefste school van Nieuwegein

Op 9 juni barst de strijd los tussen de leerlingen van het Cals College en van het Oosterlicht College met als inzet de titel ‘Sportiefste school van Nieuwegein’. Sinds begin december zijn de leerlingen al hard aan het trainen om in topvorm te raken. Wekelijkse trainingen en fitnessoefeningen zorgen voor een optimale conditie en kracht voor de sportieve onderdelen. De finale bevat een dancebattle, stormbaan, basketball shootout, roei- en hardlooprace en tot slot een quiz.

SportID Nieuwegein organiseert samen met partner Rabobank Utrecht, dit jaar voor de tweede keer de scholenwedstrijd die de naam ‘Like Moving 2 Challenge’ draagt. Het is een activeringsprogramma om jongeren in de leeftijd van 12–15 jaar uit Nieuwegein in beweging te krijgen. In deze Challenge dagen twee teams van 16 leerlingen van twee onderwijsinstellingen– het Cals en het Oosterlicht– elkaar uit op zeven sport, spel en beweegonderdelen. De zevenkamp bestaat uit de volgende componenten onderdelen: kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, inzicht/ kennis, presentatie en support, dans en precisie. Deze componenten zijn vertaald naar diverse sport– en beweegonderdelen.

Initiatiefnemer SportID Nieuwegein werkt nauw samen met diverse sportaanbieders uit Nieuwegein om de teams te helpen met de voorbereiding op de verschillende sportieve onderdelen. Ook Rabobank Utrecht steunt dit initiatief door de teams les te geven waardoor ze optimaal voorbereid zijn op de kennistoets en het slotstuk van de Challenge.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk