Derde plek voor fietsenmaker Liefhebber op EK Hoge Bi rijden

Het is de fietsenmaker Arie Liefhebber gelukt om op het podium te komen tijdens het Europees Kampioenschap Hoge Bi rijden in België. In Brugge eindigde de fietsenmaker uit Nieuwegein op een knappe derde plek door vlak voor de finish een rivaal niet voorbij te laten gaan. Het parcours ging over 12 rondes van 1,8 km, dus totaal 21,6.

35 deelnemers deden mee aan het EK uit o.a. België, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Zweden, Denemarken, Oostenrijk, Nederland, Tjechië en zelfs uit Australië. Alle titelhouders waren aanwezig om hun titel te verdedigen. De Europese Franse primus Alexandre Voisine en de Oostenrijkse wereldkampioen Gerald Minischofer en de Belgische tricolore Ignace Amant waren aan de startlijn.

De fietsenmaker uit Nieuwegein deed voor het eerst mee. Arie Liefhebber: ‘Het was een mooie ervaring om mee te mogen doen in dit sterke veld van sporters. Uiteraard fiets ik zelf ook heel veel maar over het algemeen op mijn mountainbike. Sinds enige tijd heb ik een Hoge Bi fiets en het was geweldig om mee te doen. Ben super blij met deze derde plek.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk