Strenge controle op te vroeg afsteken vuurwerk

Het is weer bijna zover en gaan we van 2013 naar 2014. Dit gezellig en feestelijk evenement vieren we met zijn allen door onder meer het afsteken van mooi sier- en knalvuurwerk. De verkoop en het afleveren van het vuurwerk aan de consument mag dit jaar plaatsvinden op zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december. LET OP: toegestaan is alleen de verkoop van het (bestelde)vuurwerk, dus nog NIET afsteken!

Het is alleen toegestaan om vuurwerk af te steken op 31 december van 10.00 uur tot en met 1 januari 02.00 uur. Het te vroeg afsteken is strafbaar en veroorzaakt bovendien veel overlast bij mens en dier! De politie controleert streng op het te vroeg afsteken van vuurwerk. Helaas is ook dit jaar de verwachting dat men het gekochte vuurwerk in de aanloop naar de jaarwisseling al uitprobeert.

Als je 18 jaar of ouder bent en je wordt betrapt op het te vroeg afsteken van vuurwerk dan pleeg je een misdrijf. Je riskeert een forse boete en bovendien krijg je een strafblad. Ben je jonger dan 18 jaar dan pleeg je ook een misdrijf als je wordt betrapt, maar ontloop je wel een strafblad door een aantal uur aan het werk te gaan bij HALT.

De politie snapt dat het heel moeilijk is om te wachten totdat je vuurwerk officieel mag afsteken, maar waarschuwt niet voor niets!
Bovendien doet de politie een oproep aan alle ouders/verzorgers om dit vooral ook aan hun kinderen te vertellen ter voorkoming van een forse geldboete of een taakstraf bij HALT!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren