Stremming sluiskolk Prinses Beatrixsluis

Rijkswaterstaat voert van 3 tot en met 10 september werkzaamheden uit aan de Prinses Beatrixsluizen. Er wordt een sluisdeur vervangen. Tijdens de werkzaamheden is de oostelijke sluiskolk gestremd. Dit kan zorgen voor extra wachttijden bij de Beatrixsluis. Scheepvaart kan tussen 06.00 uur en 22.00 uur eventueel omvaren via het Merwedekanaal (Koninginnensluis – Zuidersluis) of via Wijk bij Duurstede (Irenesluis).

Het komende jaar vervangt Rijkswaterstaat alle vier de hefdeuren. De deuren zijn zo oud als de sluis zelf (uit 1938) en hebben tussen 1986 en 1990 voor het laatst een opknapbeurt gehad. De evenwichtkabels worden vervangen door nieuwe. Deur en kabels kunnen er dan weer 20 jaar tegen. Als eerste is de deur aan de Lekzijde van de oostelijke sluiskolk aan de beurt. Deze sluisdeur wordt volgens de planning op 5 september verwijderd en een dag later wordt een deur (de huidige reservedeur) teruggezet. De reservedeur is al gerenoveerd. De weg te halen sluisdeur wordt elders opgeknapt en keert in december terug om de volgende deur te vervangen. Dit gebeurt met alle vier de deuren en de laatste deur komt uiteindelijk terug als nieuwe reservedeur.

Na de eerste stremmingsperiode van 3 t/m 10 september gebeurt dit (data onder voorbehoud) ook van: 10 t/m 17 december 2011, 21 t/m 28 april 2012 en 15 t/m 22 september 2012.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk