Gemeente doet De Batau bloembakken cadeau

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van winkelcentrum De Batau heeft de gemeente Nieuwegein twee bloembakken met de daarbij behorende beplanting cadeau gedaan aan de winkeliers. Afgelopen week zijn deze bakken geplaatst op het Muntplein en door vrijwilligers van het wijknetwerk, Corrie van der Wurff en Carel van Dijk, beplant.

Eis van de gemeente was wel dat winkeliers en/of omwonenden deze bloembakken zelf gaan verzorgen, omdat men bij de gemeente niet genoeg mankracht en budget zegt te hebben om dit karweitje zelf ter hand te nemen. Tevens wil zij op deze manier de betrokkenheid van bewoners en winkeliers vergroten. De winkeliers zijn daarom erg verheugd dat ze twee omwonenden bereid gevonden hebben om de bakken op vrijwillige basis te gaan verzorgen. Dit verzorgen houdt in dat de bakken water krijgen en er zonodig gesnoeid wordt. Extra vrijwilligers zijn altijd welkom.

Ondanks reacties zoals “Madurodam-bakken” zijn winkeliers en omwonenden blij met de nieuwe aanwinsten en bedanken ze de gemeente en de actieve mensen van het wijknetwerk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk