Katern

Streetball Masters terug in Nieuwegein

Op 5 augustus doet de Streetball masters voor de tweede keer Nieuwegein aan. Deze populaire 3×3 basketball tour van de Nederlandse Basketball Bond vindt deze dag plaatst op het Merweplein voor Sport- en evenementen complex Merwestein. De organisatie is in handen van Basketball Experience Nederland en SportID in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond. 3×3 basketball is een snelle, toegankelijke vorm van het traditionele 5 tegen 5 basketball die ook internationaal in opkomst is.

In Nieuwegein wordt de Streetball Masters tour  2018-2019 geopend, waarbij behalve een 3×3 toernooi in verschillende leeftijdscategorieën ook deelgenomen kan worden aan side events zoals een Shooting Challenge en de spectaculaire Dunk Contest. Finalisten van de voorronden plaatsen zich automatisch voor de landelijke finale, waar wordt gestreden om de titel ‘Nederlands Kampioen 3×3 basketball’. Tevens zijn er mooie prijzen te winnen.

Op internationaal niveau groeit 3×3 basketball minstens even hard. FIBA, de internationale overkoepelende organisatie van basketball federaties,  heeft dan ook de ambitie uitgesproken om van 3×3 basketball een officiële Olympische sport te maken.

Streetball masters is niet het enige basketball evenement op deze dag. Ook vinden binnen de finales plaats van het Dutch Battle rolstoelbasketbal toernooi. Tijdens dit toernooi bereiden diverse landen zich voor op het WK rolstoelbasketbal wat in augustus in Hamburg gehouden wordt.

Het 3×3 evenement is gratig voor toeschouwers, inschrijven kan via deze website. Kaarten en informatie over het Dutch Battle toernooi vindt u hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren