Streektransferium donderdag open

Donderdag 22 mei a.s. gaat Streektransferium Linielanding open: een innovatief concept in Nederland langs de snelweg A27 bij Nieuwegein. Nieuw is dat de snelweg letterlijk en figuurlijk is verbonden met het aangrenzende landelijke gebied. Bezoekers kunnen in het restaurant en de winkel terecht voor streekproducten. Recreanten parkeren hun auto en verkennen daarna te voet, per fiets of per kano het Eiland van Schalkwijk en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Met de komst van Linielanding ontstaat langs de snelweg A27 een etalage voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk. Bezoekers kunnen dan bij afslag 28/ Nieuwegein proeven en genieten van het omliggende landschap. Lokale agrariërs krijgen met dit streektransferium een afzetkanaal erbij. Hun producten worden gebruikt en verkocht in het restaurant en de winkel van Hajé, de exploitant. Zo levert Linelanding een belangrijke impuls aan duurzaamheid en de versterking van de lokale en regionale economie.

De Linielanding kwam tot stand dankzij een bijzondere samenwerking en (financiële) bijdrage van Hajé, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de gemeenten Houten en Nieuwegein, Innovatienetwerk en het Rijksprogramma Mooi Nederland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk