Lachgashype in Nieuwegein: “Je kan er dood aan gaan”

In Nieuwegein liggen steeds meer lachgaspatronen op straat. Jongeren gebruiken de drugs om high te worden, de politie en het Trimbos-instituut waarschuwen dat het levensgevaarlijk kan zijn. Eén op de tien gebruikers inhaleert het gas vaker dan één keer per maand, sommigen zelfs elke week.

Het Trimbos-instituut maakt zich zorgen over het toenemend gebruik van lachgas. Steeds meer pubers gebruiken het als partydrug en roesmiddel, blijkt uit onderzoek. Niet alleen in Nieuwegein liggen steeds vaker lachgaspatronen op de grond, ook in omliggende gemeente zijn de patronen steeds vaker te vinden op de openbare weg.

Veelvuldig gebruik kan leiden tot pijnscheuten, bloedarmoede, geheugenverlies en zelfs zuurstoftekort. Het middel staat inmiddels in de top drie van uitgaansdrugs, maar het is dan ook legaal en gewoon te koop in de winkel. Lachgas in combinatie met alcohol is zeer gevaarlijk. Je kunt er zuurstoftekort van krijgen in de hersenen, longen kunnen bevriezen en trommelvliezen kunnen kapot springen. ‘Je kunt er zelfs aan dood gaan’, aldus de politie.

De lachgaspatronen langs de kant van de weg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren