Straffen geëist tegen Nieuwegeinse medicijnhandelaars

Tegen twee inwoners van Nieuwegein zijn werkstraffen geëist voor het handelen in medicijnen. De man (58) en de vrouw (35) verdienden veel geld met het verkopen van verslavende slaap- en kalmeringsmiddelen.

Uit telefonische contacten en advertenties kwamen de twee verdachten uit Nieuwegein in beeld. Bij een doorzoeking van hun woning werden honderden doosjes met voornamelijk slaappillen aangetroffen. “Een verkeerde inname, zonder diagnose door een arts, kan fatale gevolgen hebben”, aldus de officier van justitie over de gevonden medicatie.

GELD GESTOLEN
Eén van hun klanten getuigde in de rechtszaal hoe de pillen haar leven hadden verpest. De vrouw had zelfs geld van haar oma gestolen om de medicijnen te kunnen kopen.

Het Openbaar Ministerie eist werkstraffen van 160 voor de man, die de pakketjes verstuurde, en 200 uur voor de vrouw die de bestellingen opnam, en wil dat ze 35.000 euro aan illegale inkomsten inleveren. De eis valt wat minder fors uit dan gebruikelijk, omdat er een minderjarig kind in het spel is waar voor gezorgd moet worden.

Dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren