‘Stormy Monday’ in Nieuwegein met bassist Vincent Henar

Muziekliefhebbers kunnen maandag 12 juni om 20.00 uur weer genieten van Stormy Monday, een gratis jamsessie in het theatercafé van DE KOM. Stormy Monday is een initiatief van docentencollectief De KunstKombinatie, dat het volwassenenonderwijs in DE KOM verzorgt, en wordt uitgevoerd in samenwerking met DE KOM. De toegang is gratis.

Iedereen die een instrument speelt, zingt of gewoonweg van muziek houdt is van harte welkom om te komen spelen, improviseren of luisteren. Deze keer leidt bassist Vincent Henar een sessie met als thema ‘world grooves crossover / rhythms from the heart’. Henar is medeoprichter van de band Fra Fra Sound.

Groove en improvisatie
Henar gelooft erg in het begrip ‘The Great Black Music’. Het uitgangspunt hiervan is dat bijna alle populaire muziekstijlen en -vormen zijn terug te voeren naar de zwarte muziek als oerbron. De jamsessie staat in het teken van crossovers: de kruisbestuiving van groove en improvisatie. Daarbij vormen samenspelen en improviseren een organisch geheel. Kortom: muziek maken met passie en (een elastisch) gevoel! Alle instrumentalisten en zangers zijn welkom tijdens Stormy Monday.

Over Vincent Henar
Basgitarist Vincent Henar (Paramaribo, 1958) is oprichter van de toonaangevende Afro-Caribische jazzband Fra Fra Sound uit Amsterdam. De formatie begint als vertegenwoordiger van de zogeheten Paramaribop en laat zich inspireren door muziek uit Afrika, het Caribisch gebied en de Verenigde Staten. Onder de noemer Fra Fra Big Band wordt opgetreden met een blazerssectie.

Fra Fra Sound geeft concerten in meer dan vijftig landen in Europa, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, Azië en de Verenigde Staten. Een van de hoogtepunten is het optreden voor Nelson Mandela in Zuid-Afrika tijdens de wereldmilieuconferentie in 2002. Henar is jarenlang als woordvoerder en producer betrokken bij de Associatie van Surinaamse Musici (SMA). Hij is oprichter van de Multi Music Federation en initiatiefnemer van verschillende multiculturele muziekeducatieprojecten in Amsterdam. Vincent Henar wordt in 2011 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren