‘Stormy Monday’ in De Kom

Muziekliefhebbers kunnen maandag 15 mei weer genieten van ‘Stormy Monday’, een gratis jamsessie in het theatercafé van De Kom. Iedereen die een instrument speelt, zingt of gewoonweg van muziek houdt is van harte welkom om te komen spelen, improviseren of luisteren. Deze keer leidt bassiste Mick Paauwe een sessie met als thema Descarga.

Cubaanse jamsessie
Paauwe bracht haar jeugd door op Curaçao en in Brazilië, waardoor ze al vroeg in aanraking kwam met Latijns-Amerikaanse muziek. Op het Conservatorium specialiseerde zij zich in salsa en latin-jazz. Descarga is de term voor een Cubaanse jamsessie. Door de invloed van jazzmuziek deed descarga in de jaren 50 zijn intrede in de latin-muziek. Bij descarga draait het om de ontmoeting tussen muzikanten die het beste van zichzelf geven in improvisaties waarbij ritme de boventoon voert. De descarga-stijl ademt levensvreugde, spelplezier en feest. Typisch Cubaans!

Alle instrumentalisten, zangers  zijn welkom tijdens ‘Stormy Monday’. De avond is gratis toegankelijk. ‘Stormy Monday’ is een samenwerking tussen de KunstKombinatie en De Kom.

Bassiste Mick Paauwe

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren