Storm Francis blaast schutting omver in Fokkesteeg

Storm Francis lijkt in de provincie Utrecht tot nu toe voor weinig problemen te zorgen. Vanochtend bereikte de storm zijn hoogtepunt. Wel duurt het nog tot het einde van de middag tot de zware windstoten verdwijnen.

In Nieuwegein waaide op de Drunenschans in de wijk Fokkesteeg een schutting om, wat voor schade zorgde bij enkele auto’s die geparkeerd stonden naast de schutting. Ook enkele bomen zorgden voor overlast vanwege vallende takken. Heeft u foto’s van stormschade in Nieuwegein? Stuur die dan met een korte beschrijving naar: redactie@pen.nl.

In het westen en noordwesten van het land zorgde Francis voor meer overlast, meldt het KNMI. Rond de middag is van storm waarschijnlijk geen sprake meer.

Wel is het langs de hele westkust stormachtig en kunnen er zware windstoten van 85 tot 90 kilometer per uur aan zee en 80 tot 85 kilometer per uur wat verder landinwaarts zijn. Pas later in de middag verdwijnen de stormachtige condities met zware windstoten. Dan waait het gewoon hard.

Morgen is het veel rustiger weer en staat er slechts een matige wind. Vrijdag en in het weekend is het weer iets onstuimiger met een matige tot vrij krachtige wind, maar tot storm komt het zeker niet. Wel kan er iedere dag regen vallen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk